Android Tehlikesi!

android tehlikede

Gün geçtikçe artan akıllı telefon bağımlılığı beraberinde büyük tehlikeleri de getiriyor. Artan akıllı telefon oranı ile malware saldırılarıda artış gösteriyor.

android - tehlikede

Akıllı telefon piyasasının şüphesiz lideri konumunda olan mobil işletim sistemi Android ise büyük bir tehlike teşkil ediyor. Çünkü her 100 malware saldırısından 99’u bu işletim sistemini hedef alıyor.

Her geçen gün artan mobil oranı kişisel bilgilerin güvenliğini tehlikeye atmaya devam ediyor. Maalesef yeni yeni önlemler almaya başlayan bilgisayar kullanıcıları, bir anda mobil ortama geçerek güvenlik zaaflarını vermeye devam ediyor.

Mobil işletim sistemlerinin 2014 yılı itibariyle çıkarmış olduğu yeni sürümlerindeki açıklara karşı sizleri uyarıyoruz. Ayrıca ağ teknolojilerinin önde gelen kuruluşlarından biri olan Cisco’nun verilerine göre Android işletim sistemi olan cihazlar diğer cihazlara oranla çok yüksek bir saldırı oranına sahip.

Android işletim sistemi yüzde 71’lik bir malware saldırısına maruz kalırken, diğer işletim sistemlerinde bu oran yüzde 1.2 kadar düşük bir rakam. Ne yazık ki uygulama geliştiricileri için büyük bir nimet olan Google Play Store, uygulamaların kolay ve hızlı bir şekilde yayınlanmasına olanak sağlayarak sahte yazılımlar konusunda en tehlikeli sanal market ünvanını da koruyor.