Android Q ile çalışan Pixel 3 XL göründü!

Android Q

Android’in bir sonraki sürümü olan Android Q bugün Pixel 3 XL ile göründü. Geekbench testinde görünen Android Q, performans açısından telefonlara bir fayda sağlayacak mı gelin hep birlikte bakalım.

Google, önümüzdeki yıl Mart ayında düzenlenecek olan Google I/O 2019 etkinliğinde Android’in yeni sürümü Q ile karşımıza çıkacak. Yeni özellikler ile gelecek olan Q sürümü bugün Google’ın telefonu Pixel 3 XL üzerinde test edilirken görüntülendi. Peki, Geekbench’te görünen Q sürümü telefonlara performans açısından bir şey kazandıracak mı?

Android Q ile performans artıyor mu?

Android 9.0 Pie yüklü Pixel 3 XL modeli Geekbench’in tek çekirdek bölümünden 2.400 ve çoklu çekirdek bölümünden ise 8.500 civarında puan alıyordu. Android Q ile görüntülenen Pixel 3 XL yine tek ve çoklu çekirdek bölümünden bu seviyelerde puan alıyor.

LG V40 ThinQ yakında Android Pie güncellemesini alabilir

Henüz test aşamasında olan Q sürümünün performans açısından telefona çok bir şey katmayacağı aşikar. Ancak Google, bu sürümde özelleştirmeler yaparak bu puanları 2.500 ve 8.600 seviyelerine çıkarabilir.

Android Q

2019 yılının sonlarına doğru ilk olarak Pixel modellerine gelecek olan güncellemenin henüz ne gibi yeniliklere sahip olacağı bilinmiyor. Umarız 2019 yılında Q sürümü için 3. parti telefon üreticileri elini çabuk tutar ve hızlıca cihazlarına bu güncellemeyi sunar.