Android Q hakkında ilk bilgiler gelmeye başladı!

Android Q

Google’ın bu yıl içerisinde önce Beta aşamasına sokacağı daha sonra da Eylül gibi yayınlayacağı Android Q sürümü hakkında ilk bilgiler geldi. Bakalım Android Q nasıl olacakmış?

Google, bildiğiniz gibi her yıl düzenli yeni Android güncellemesi ile karşımıza çıkıyor. İlk olarak Pixel ve Android One kapsamında üretilen telefonların aldığı yeni sürüme bu yıl bir yenisi daha eklenecek. Android Q olarak isimlendirilecek olan bu sürümün detayları şimdiden sızmaya başladı. Peki, yeni Android sürümü olan Q kullanıcılara neler sunacak?

Android Q sürümü nasıl olacak?

Google, yeni Android sürümünde geliştirilmiş karanlık tema ve gizliliğe odaklanacak. Bildiğiniz gibi Google Phone, Google Contacts, Messages, Google News, Google Play Games, ve YouTube uygulamalarında karanlık tema hali kazırda bulunuyor. Google, yeni Android sürümü ile bunu bir adım ileriye taşıyacak ve sistem arayüzüne karanlık tema seçeneğini getirecek.

Q sürümü ile gelecek olan karanlık temayı dilerseniz her zaman açık veya kapalı kullanmanın yanında, gün batımı ve gün doğumuna göre otomatik açılıp/kapanmasını seçebileceksiniz. OLED ekranlı telefonlar için muhteşem bir yenilik olan karanlık tema, bu sayede batarya tasarrufu sağlayacak. Çünkü OLED teknolojisinde siyah rengi oluşturmak için LED’ler yakılmıyor.

Google Pixel 3 ve 3 XL için önemli güncelleme

Ayrıca Google, yeni Android sürümünde gizlilik adı altındaki bölümünü yenileyecek. Bu bölümde toplu bir şekilde uygulamaların erişmek istediği kişisel veriler görüntülenebilecek. Ayrıca Google, geliştirici menüsünde de geliştiricilere ekstra özellikler sunacak.

Android Q

Son olarak Google’ın yeni Android sürümü ile erişilebilirlik araçlarına da önem vereceğini belirtelim. Google I/O 2019 etkinliğinde tanıtılacak olan yeni Android sürümü, görünüşe göre Apple cephesinin hamle yapmasına neden olacak. Umarız Google öyle hamleler yapar ki Apple da yeniliklerini damıtarak vermekten vazgeçer.