Android Pay’den yeni haber

android pay geliyor google wallet

Geçtiğimiz Haziran ayında Google I/O 2015’te duyurulan Android’in yeni ödeme sistemi Android Pay’den yeni haber geldi. Google Wallet kullanıcılarının karşısına çıkan bir bildirim, Android Pay ve Google Wallet’ın geleceği ile ilgili bilgi verdi.

android-pay-geliyor-google-wallet

Google Wallet uygulamasına gelen son güncellemeyle birlikte Android Pay ödeme sistemi hakkında bir bilgi paylaşıldı. Google Wallet’ın en güncel versiyonunu tablet ve akıllı telefonlarından açan kullanıcıları yukarıdaki gibi bir bildirimle karşılaştı.

Parmak izi ve NFC teknolojilerinden faydalanarak anlaşmalı noktalarda ödeme yapılmasını sağlayacak olan Android Pay sisteminin birkaç hafta içerisinde kullanıma açılacağı bilgisi paylaşıldı. Daha önce zaten Eylül ayı içerisinde kullanıma sunulacağı söylenen Android Pay’de bir gecikme olmadığını bu şekilde öğrenmiş olduk.

Aynı zamanda Google Wallet uygulamasının, Android Pay ile kullanımdan kalkmayacağı, aksine birbirleriyle senkronize olarak çalışacağı da bu şekilde ortaya çıktı. Android Pay ödeme sisteminin 29 Eylül yarihinde yeni Nexus modelleriyle birlikte kullanıma sunulacağı tahmin ediliyor. Mevcut Nexus modellerinin bu sistemden faydalanıp faydalanamayacağı henüz belli değil.

Diğer yandan Samsung’ta kendi ödeme sistemi üzerinde çalışıyor. Android Pay’den sonra duyurulan Samsung Pay’in Google’ın ödeme sistemiyle nasıl bir etkileşim içerisinde çalışacağı henüz bilinmiyor.

Force Touch özelliği nasıl çalışacak?