Apple Pay’in Çıkışı Google Wallet’a Yaradı

apple pay

Apple Pay’in geçtiğimiz ay kullanıcılara sunulmasıyla mobil ödeme alanının şu ana kadar hiç olmadığı kadar popüler hale gelmesi, Google Wallet’a da yardadı.

Amerikalı teknoloji devi Apple’ın mobil ödeme ve dijital cüzdan alanındaki ilk ürünü olan Apple Pay, Eylül ayında düzenlenen basın toplantısında resmi olarak tanıtıldığında oluşan genel kanı, Apple’ın bu alana girmesiyle birlikte mobil ödeme pazarında önemli bir yükseliş görüleceği yönündeydi. Merakla beklenen Apple Pay geçtiğimiz ay kullanıcıların beğenisine sunuldu ve beklendiği gibi mobil ödeme alanının popülaritesini önemli ölçüde arttı.

apple-pay-3

Apple Pay‘in gördüğü bu yoğun ilgiden fayda sağlayan firmaların başında ise Apple’ın teknoloji dünyasındaki en önemli rakipleri arasında yer alan internet devi Google geliyor. Google’ın 2011 yılında kullanıcılarına sunduğu Google Wallet servisi, Apple’ın mobil ödeme alanına girmesinin ardından kullanıcı sayısını arttırmayı başardı. İlk başta oldukça kısıtlı bir alanda kullanıma sunulan Google Wallet şimdiye kadar beklendiği kadar ilgi görmemiş olsa da, Apple Pay’in yayınlanmasının ardından dijital cüzdanların daha popüler hale gelmesi ve Android kullanıcılarının da benzer servisler için arayışta olması Google Wallet’ın bir anda yükselmesini sağladı.

Starcraft 2: Legacy of the Void Tanıtıldı