Android P Beta nasıl yüklenir?

Android P Beta nasıl yüklenir

#İŞBİRLİĞİ

Android P Beta nasıl yüklenir? rehberimiz ile karşınızdayız. Android P Beta nasıl yüklenir? rehberimizde desteklenen Android telefonlara bu sürümü nasıl yükleyeceğinizi anlatıyoruz.

Google, Android P Beta sürümünü Google I/O 2018 etkinliği sonrası yayınlamıştı. Biz de Android P Beta nasıl yüklenir? rehberimizde bu sürümü desteklenen telefonlara nasıl yükleyeceğinizi adım adım anlatıyoruz.

Rehberimize geçmeden önce, Beta sürümünü yüklemeden Android telefonunuzun yedeğinizi almanız gerektiğini belirtelim. İşlemler sırasında yaşanacak bir hatadan dolayı tüm verilerinizi kaybedebilirsiniz.

Android P Beta nasıl yüklenir?

  1. Adım: Android Beta sayfasından Google hesabınız ile giriş yapın.
  2. Adım: Pixel, Pixel XL, Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerine sahipseniz, Uygun cihazlarınız bölümünde kullandığınız telefonu göreceksiniz. Burada sahip olduğunuz ve yüklemek istediğiniz telefonu seçin.
  3. Adım: Şartlar ve koşulları okuyun ve kabul edin. Burada tüm verilerin silineceğini söylüyor. Bu yüzden önce yedek alın.
  4. Adım: Kayıt işlemini tamamladıktan sonra telefonunuza Android P Beta programına kayıt olundu güncellemeyi yüklemek ister misiniz? şeklinde bir uyarı gelecek. Eğer bu uyarı görünmüyorsa; Ayarlar>Sistem>Yazılım Güncelleme bölümünden güncellemeyi denetleyin.
  5. Adım: Android P Beta güncellemesi, Yazılım Güncelleme bölümünde göründüğünde 1.2 GB büyüklüğündeki indirme işlemini başlatın.
Android P Beta nasıl yüklenir
Görsel: Phone Arena

İndirme işlemi bittikten sonra telefonunuz kapanacak. Otomatik olarak yeniden açılan telefona Android P Beta sürümünün yükleme işlemi başlatılacak. Güncelleme yüklendikten sonra telefon tekrar kapanıp açılacak ve Android P’yi kullanmaya başlayacaksınız.

Şimdilik Beta aşamasında olduğu için telefonunuzda yazılımsal bir takım sorunların meydana gelebileceğini belirtelim. Şimdilik sadece Pixel modellerini kapsayan bu Beta programı ilerleyen günlerde diğer telefonlara da destek verecek.

Android P Beta alacak telefonlar

Android P Beta programı ilerleyen günlerde Essential Phone, Nokia 7 Plus, OnePlus 6, Oppo R15 Pro, Sony Xperia XZ2, Vivo X21UD, Vivo X21 ve Xiaomi Mi Mix 2S modellerini de kapsayacak.

Android P Beta sürümü yayınlandı!

SamsungHTC, LG, Huawei veya başka marka bir telefona sahipseniz güncellemeyi yüklemek için 2019 yılını beklemeniz gerekiyor. Zira Google bu markalara henüz destek vermiyor. Android telefon pazarını domine eden bu firmalara desteğin verilmemesi çok üzücü olmuş. Umarız Google yakın zamanda bu markalara da destek vermeye başlar.