Android Oreo kullanım oranı yükselmeye başladı!

Android Oreo kullanım oranı

Android Oreo kullanım oranı geç de olsa yükselmeye başladı. Son açıklanan Android Oreo kullanım oranı maalesef ki yine pek içi açıcı değil. İşte karşınızda güncel Android Oreo kullanım oranı!

Google’ın mobil işletim sistemi Android, kullanım oranları açısından her yıl iOS’in fersah fersah gerisinde kalıyordu. Son dönemde yaptığı yatırımlar ile bu alanda rakibini zorlamak isteyen Google, 3. parti üreticilerin yazılım konusundaki yetersizliğinden umduğunu bulamamıştı. Android P sürümünü 3. parti geliştiriciler ile paylaşan ve bazı modellere şimdiden Beta sürümlerini sunan Google’ın, Android Oreo ile yüzü yine gülmüyor.

Android Oreo kullanım oranı yükseliyor!

Açıklanan son bilgilere göre; Android Gingerbread yüzde 0.2, Ice Cream Sandwich yüzde 0.3, Jelly Bean, yüzde 3.6, KitKat yüzde 9.1, Lollipop yüzde 20.4, Marshmallow yüzde 23.5 ve Nougat yüzde 30.6‘lık bir kullanıma sahip.

Google’ın en güncel Android sürümü Oreo ise yüzde 12.1‘lik bir kullanım oranı ile Nougat’ın gerisinde kalıyor. iOS cephesinde ise güncel sürüm kullanım oranının yüzde 80’nin üzerinde olduğunu belirtelim.

Android Oreo kullanım oranı

Google, Android P ile yaptığı yatırımlar ile tersten esen rüzgarı arkasına alacak gibi görünüyor. Ancak burada yine tüm sorumluluk 3. parti telefon üreticilerine düşüyor. Umarız Google, güncelleme konusunda firmalara baskı yapar ve amiral gemisi modeller hızlı bir şekilde Android P güncellemesini alır.

Google Hangouts için tasarım güncellemesi!