Android kullanım oranları açıklandı! Android 9.0 Pie yine listede yok!

Android P Beta 4

Google her ay olduğu gibi bu ayda da Android kullanım oranları ile karşımıza çıktı. Android kullanım oranları listesinde en güncel Android sürümü olan Android 9.0 Pie’ın olmaması çok üzücü oldu.

Google, Android‘in güncel sürümlerinin kullanıcılar ile geç buluşma sorununu bu yıl çözmek için çok güzel bir hamle yapmıştı. Android 9.0 Pie sürümünün testlerine üçücü parti telefon üreticilerini de dahil eden Google, bu hamlesinin meyvesini maalesef ki henüz toplayamadı. Pixel serilerinden başka hiç bir telefon Android 9.0 Pie ile buluşamadı.

Nokia 3.1 için Android 8.1 Oreo çıktı

Google, her ay olduğu gibi bu ayda da güncel Android kullanım oranlarını açıkladı. Android 8.0 Oreo’nun kullanım oranları yükselmeye başlarken, Android 9.0 Pie maalesef ki listede kendine yer bulamadı.

İşte güncel Android kullanım oranları!

Android Gingerbread yüzde 0.3, Android Ice Cream Sandwich yüzde 0.3, Android Jelly Bean yüzde 3.5, Android KitKat yüzde 8.6, Android Lollipop yüzde 19.2, Android Marshmallow yüzde 22.7, Android Nougat yüzde 30.8 ve Android Oreo ise yüzde 14.6 kullanım oranına sahip.

Android kullanım oranları

En çok kullanılan Android sürümünün 2 yıl önceki sürüm olan Android Nougat’ın olması maalesef ki güncelleme konusunda işlerin yolunda gitmediğini gösteriyor. Ancak burada tek suçlu Google değil. Android telefon üreticilerinin artması ve modellerin takip edilemeyecek kadar çok çeşitlenmesi, Android’in kullanım oranlarında iOS’in gerisinde kalmasına neden oluyor.