Android Oreo iOS 11 karşısında hezimete uğradı

Android kullanım oranı

Google, Mayıs ayına ait güncel Android kullanım oranı verilerini açıkladı. Verilere göre; Android Oreo kullanım oranı ile iOS 11’in çok gerisinde kalmaya devam etti.

Google, güncel Android kullanım oranı ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Teknoloji devi, şimdi de Mayıs ayına ait güncel Android sürümlerinin kullanım oranlarını açıkladı. Android Oreo ile yüzü bir türlü gülmeyen Google, umudunu yine önümüzdeki aylara saklamak zorunda kaldı.

İşte güncel Android kullanım oranı

Açıklanan verilere göre; Android Gingerbread yüzde 0.7, Android Jelly Bean yüzde 4.3, Android KitKat yüzde 10.3, Android Lollipop yüzde 22,4, Android Marshmallow yüzde 25.5, Android Nougat yüzde 31,1 ve Android Oreo ise yüzde 5,7 kullanım oranına sahip.

Pixel modellerinden sonra amiral gemisi modellerine bile daha anca gelmeye başlayan Android Oreo‘nun, kullanım oranı ile Google’ın yüzünü güldürmediği aşikar. iOS cephesinde ise en güncel sürüm olan iOS 11, %76 gibi ciddi bir kullanım oranına sahip.

Android’in kullanım oranlarındaki bu durum, cihaz çokluğundan kaynaklanıyor. Ancak 5.000 TL civarında satılan telefonların son güncellemeleri geç alması, Google açısından hiç de iyi olmuyor.

Android kullanım oranı

Google’ın artık güncelleme konusunda devreye girmesi ve en azından amiral gemisi modeller için son sürümlerin hızlı bir şekilde sunulmasını sağlamalı. Aksi durumda iOS karşısındaki bu hezimet uzun yıllar daha devam edecek gibi görünüyor.

Android P Beta nasıl yüklenir?

Android P ile karşımıza çıkan Google, güncellemeyi şimdilik sadece 4 modele veriyor. Bunlar sırasıyla; Pixel, Pixel XL, Pixel 2 ve Pixel 2 XL. Sonraki dönemde; Sony, Xiaomi ve OnePlus‘ın bazı modellerine de sunulacak olan Android P, umarız bu gidişata son veren sürüm olur.