Android kan kaybederken iOS büyüyor

Android

Android dünyanın en popüler mobil işletim sistemi olmaya devam ediyor olsa da son yıllarda kan kaybediyor. iOS ise pazar payını arttırıyor.

Bildiğiniz gibi akıllı telefon pazarını iki mobil işletim sistemi domine ediyor: Google’ın mobil işletim sistemi Android ve Apple’ın mobil işletim sistemi iOS. iOS sadece Apple ürünleri tarafından kullanılırken, Google’ın mobil işletim sisteminin Samsung’dan Xiaomi’ye, Huawei’den Sony’ye onlarca marka tarafından kullanıyor olması, iOS karşısında bariz bir üstünlük sağlamasını sağlıyor. Bu yüzden de Android yıllardır dünyanın en popüler mobil işletim sistemi olarak zirvedeki yerini koruyor. Ancak yayınlanan son rapor, her ne kadar zirvedeki yerini koruyor olsa da aslında Google’ın mobil işletim sisteminin son yıllarda kan kaybettiğini gösteriyor.

android ios

StockApps tarafından yapılan son araştırmaya göre Google’ın mobil işletim sisteminin pazar payı 2018’in temmuz ayında yüzde 77.32 iken bugün yüzde 69.74’e gerilemiş durumda.

Öte yandan iOS’un ise bu süreçte kullanıcı sayısını kayda değer oranda artırmayı başardığı görülüyor. Aynı süreçte iOS, yüzde 19.4 olan pazar payını yüzde 25.49’a çıkarmayı başarmış durumda.

İki mobil işletim sistemi arasındaki fark hala çok büyük olsa da, son beş yılda momentumun Apple’da yana döndüğü açıkça görülüyor. Üstelik Kuzey Amerika pazarına bakıldığında iOS’un Android’in önünde yer aldığı görülüyor. Kuzey Amerika’da iOS’un pazar payı yüzde 54.

OnlyFans, Rusya’da hizmetini geçici olarak durdurdu