Hackerların Hedefinde Android Var

Hackerların Hedefinde Android Var

Android işletim sistemi, kötü amaçlı yazılımlar tarafından en çok hedef alınan mobil işletim sistemi olmaya devam ediyor.

Mobil platformlara yönelik hacker saldırıları ve bu cihazlara yönelik kötü amaçlı yazılımlar gün geçtikçe artıyor ve Google’ın mobil işletim sistemi Android de hedef alınan bu işletim sistemler arasında yer alıyor. Hatta F-Secure firması tarafından yayınlanan yeni bir rapor dikkate alındığında, Google’ın işletim sistemi bu kötü amaçların yazılımların hedefindeki bir numaralı işletim sistemi olarak görünüyor.

Android Virüs

F-Secure firması tarafından yayınlanan yeni rapora göre, 2014 yılının ilk çeyreğinde mobil işletim sistemlerine yönelik 277 yeni kötü amaçlı yazılım ailesi tespit edildi ve bunlardan 275’inin hedefinde Android işletim sistemi yer alıyor. Firma tarafından tespit edilen diğer iki kötü amaçlı yazılım ise Apple’ın iOS işletim sistemi ve Symbian‘da yer alıyor. F-Secure’un raporunda diğer işletim sistemlerinde bulunan kötü amaçlı yazılımlardan bahsedilmiyor ve bu da piyasadaki en yaygın üçüncü işletim sistemi olan Windows Phone‘un zirvedeki rakiplerinden çok daha güvenli olduğuna işaret ediyor.

Microsoft’tan Hareket Sensörlü Klavye