GoPro ve Microsoft el sıkıştı!

GoPro ve Microsoft

GoPro ve Microsoft beklenmedik bir patent anlaşmasında el sıkıştı. İki firma artık birbirlerine daha yakın.

Bir tarafta aksiyon kamerası konusunda lider firma GoPro, diğer tarafta yazılım devi Microsoft. İkili daha önce hiç birlikte görülmemişti. Ancak artık patent konusunda anlaşma sağladılar.

GoPro ve Microsoft hangi konuda anlaştı?

GoPro ve Microsoft arasındaki anlaşma dosya depolama, kaydetme formatı ve bazı sistem teknolojilerini içeriyor. Gelişme, Microsoft’un resmi internet sitesinde basın bülteni olarak yayınlandı. Ancak GoPro tarafından konu hakkında bir açıklama gelmedi. Anlaşmanın bir kısmının neyle ilgili olduğu biliniyor ancak basınla paylaşılmayan detaylar da var. İki firma bir partnerlik içerisine girmiş olabilir.

Anlaşmanın gizemli tarafı konusunda akıllara hemen Microsoft HoloLens isimli VR kask geliyor. Sanal gerçeklik konusunda çok sayıda içeriğe ihtiyacı olan Microsoft, bu konuda GoPro ile anlaşma sağlamış olabilir. Bu konuda henüz net değil.

Söz konusu işbirliğinin diğer tarafı ise dosya formatı hakkında. GoPro, tek hafıza kartında bölünmeden video kaydı yapabilmek için Microsoft’un exFAT dosya sistemi patentlerine ihtiyaç duymuş olabilir. Bu dosya sistemi yani exFAT, patente ihtiyaç duymadan da kullanılabiliyor ancak Microsoft’un teknoloji ise kayıt limiti artırılabiliyor. İddiaya göre rakam 32 GB’dan 256 TB’a kadar ulaşıyor. Ancak bu noktada hafıza kartının limitleri devreye giriyor.

En iyi 10 TED konuşması – Video