Android Wear’s Marshmallow güncellemesi geliyor!

android wear lollipop guncellemesi

Akıllı saat konusundaki Android çözümü olan Android Wear, güncellenmeye hazırlanıyor. Android 6.0 Marshmallow güncellemesinin akıllı saatlere gelmesine az kaldı. Beklenen güncellemenin detayları haberimizde.

android-wear-lollipop-guncellemesi

Google geçtiğimiz yıl Android işletim sistemli akıllı saatler için Android Wear’ı duyurmuştu. Android Wear, akıllı saatler için özelleştirilmiş bir Android versiyonu. Bu sürüm saatlerin ihtiyaç duyabileceği özellikler düşünülerek geliştiriliyor ve standart Android sürümlerinden farklı çalışıyor. Ancak tıpkı telefon ve tabletlerdeki gibi güncellenebiliyor.

Geçtiğimiz hafta LG Watch Urbane isimli akıllı saatin LTE versiyonunun yayınlanmasıyla hücresel veri kullanan ilk Android Wear’lı cihazı gördük. Ve tabii ki ürünün içerisinde yeni Android Wear’ın olduğu belli oldu. Google, bu saat için LG ile ortak bir çalışma yürüttü ve hücresel verinin Android Wear’da kullanılması da bu şekilde mümkün oldu. Saatin geliştirilme sürecinde destek veren Google, bu modele bir ayrıcalık tanıdı ve Android 6.0 Marshmallow’u kullanan bir Android Wear geliştirdi.

Şimdi diğer Android Wear’lı akıllı saatler için Android 6.0 Marshmallow güncellemesinin çalışmaları başladı. Güncellemenin 2016 yılında gelmesi bekleniyor. Geliştiriciler için SDK şimdiden yayınlandı. Çalışmalar tamamlanınca OTA üzerinden cihazınıza bu güncellemeyi indirebileceksiniz. Yeni sürüm ile birlikte Intel x86 mimarisi desteklenecek. Ayrıca hoparlör desteği de eklenecek. Tabi bu özelliği çalışması için saatinizde hoparlör donanımının bulunması gerekiyor. Yeni Android Wear sürümünü kullanması beklenen ilk cihaz Tag Heuer’in Connected isimli akıllı saati olacak.

Akıllı telefonlarda hangi ekran boyutu daha popüler?