Android 13 yeni detayları ortaya çıktı: Tarih belli olmaya başladı

Android 13 yeni detayları

Android 13 yeni detayları ile gündemde. Uzun bir süredir beklenen bu yeni güncelleme hakkında bazı ilginç sızıntılar ortaya çıkmaya başladı. Peki hangi detaylar daha fazla ön planda?

Birçok kullanıcının merakla beklediği Android 13 yeni detayları ile birlikte kullanıcıları selamladı. Normal şartlarda Şubat ayında yeni bir Android sürümü ortaya çıkar. Google tarafından geliştirilen Android yeni bir sürümü piyasaya sunacağı zaman sonbahar aylarında bazı geri dönüşler almaya çalışır.

Kullanıcılar sonbahar aylarında nelerin görülmesi gerektiği ile ilgili fikir verip güncellemenin gelişmesine katkıda bulunur. Bu sefer yine benzer gelişmeler yaşanacak gibi görünüyor. Önceki tarihlere baktığımızda bu yılın sonlarında kullanıcılara beta sürüm dağıtılabilir.

Android 13 yeni detayları belli oldu

Bu yeni güncelleme ile birlikte mobil veri, hotspot ve wi-fi gibi birçok konuda gelişme yaşanacağı görülüyor. Kullanıcı arayüzünde bildirim merkezi tek bir çatı altında toplanacak. Herkes için kaydırılan ekran görüntüleri özelliği gelecek.

Android 13 yeni detayları

Android 13 ile birlikte kullanıcılara sunulacak olan yeni özellikler neredeyse her detayı kapsayacak. Mesela arkaya dokunmayı algılama özelliği gelecek. Aslına bakacak olursak bu özellik iOS 15 platformunda zaten kullanılıyor. Mesela arkaya dokuma hareketini özelleştirmeniz ile birlikte kamera uygulamasını başlatabileceksiniz.

HarmonyOS 3.0 güncellemesi gümbür gümbür geliyor: Gerisini Android düşünsün

Android 13 yeni detayları incelendiğinde daha kararlı bir cihaz kullanımının ortaya çıkacağını söyleyebiliriz. Bazı Android tabanlı işletim sistemine sahip cihazlar kararsızlıktan kaynaklı yavaşlama sorunu yaşayabiliyor. Herkesin merakla beklediği bu yeni güncelleme 2022 yılının sonlarında muhtemelen beta kullanıcılara ulaşacak. Sizce Android 13 platformunda daha başka hangi özellikler yer almalı? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.