Android 12 hangi telefonlara indirilebilir?

Android 12 için bazı özelliler ortaya çıktı!

Google meraka beklenen yeni Android sürümünü yayınladı. Peki Android 12 hangi sürümlerde kullanılabilir olacak? İşte konu ile ilgili detaylar.

Teknoloji ve yazılım dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Google merakla beklenen yeni Android sürümünü sonunda yayınladı. Elbette yayınlanan ilk sürüm her zaman olduğu gibi yazılımcılara hitap ediyor. Yani stabil bir sürüm değil. Muhtemelen Android 12’nin stabil sürümü Haziran ya da Temmuz ayına doğru çıkacaktır.

Peki hali hazırda çıkmış olan developer sürümünü kimler indirebilecekler. Hemen belirtelim. Bu sürüm şimdilik Google imzası bulunan telefonlarda kullanılacak. Yani hali hazırda Google logosu taşıyan bir mobil cihazınız varsa Android 12’nin developer sürümünü indirip test etmeye başlayabilirsiniz.

Android 12 hangi telefonlara indirilebilir?

Eğer aşağıdaki telefonlardan birisine sahipseniz Google Android 12’nin developer sürümünü indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Pixel 3/3 XL
Pixel 3a / 3a XL
Pixel 4/4 XL
Pixel 4a / 4a 5G
Pixel 5

Görüldüğü üzere Android’in yeni sürümü yalnızca Google’ın Pixel serisinde kullanılabilir durumda. Haziran ya da Temmuz ayında stabil sürüm yayınlandığında diğer üreticiler de Android 12’nin dağıtımına başlayacaklardır.

Tabi ki Android 12 için şimdilik erken olduğunu da belirtmek gerekiyor. Keza pek çok üretici Android 11 dağıtımında bile istenilen noktaya ulaşmış değil. Hal böyleyken şimdiden Android 12’nin hayalini kurmak biraz absürt olabilir.

Google Pixel 5a görüntüleri sızdı! İşte konunun detayları