Android 6.0’ın kullanım oranı giderek artıyor!

android 6 0 marshmallow surumu

Android 6.0 Marshmallow sürümü, duyurulduğundan beri kullanıcılar henüz pek ulaşamadı. Kısıtlı modellerde kullanılabilen yeni sürüm, yavaş da olsa artan bir oranla yavaş yavaş hayatımıza giriyor. Detayları haberimizde.

android-6-0-marshmallow-surumu

Google, her ay Android sürümlerinin kullanım oranlarını paylaşıyor. Bu sayede hangi sürümün ne kadar kullanıldığını yüzdesel olarak görebiliyoruz. Dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi olan Android için bu önemli bir oran haline geliyor.

5 Ekim tarihinde Nexus cihazlar için dağıtılmaya başlanan sürümde Google gerekeni yaptı ve SDK’yı üreticilere teslim etti. Şimdiye kadar bu sürüm ile kutusundan çıkan tek model HTC One A9. Kullanıcılar, ellerindeki telefonların güncellenmesini bekliyor. HTC, Aralık ayı için, Samsung ise Ocak ayı için söz vermişti. Dev üreticilerin güncellemeleri yayınlanmamış olsa da, Marshmallow sürümünün kullanım oranı artıyor.

Aşağıdaki tabloda, Kasım 2015 tarihine ait olan sürüm dağılım oranlarını görebilirsiniz Android 6.0 Marshmallow, Android pastasının sadece %0.30’luk kısmını oluşturuyor. Ancak bu rakamla Android 2.2 Froyo sürümünü geride bırakmış durumda. Marshmallow, ilk kez bir Android sürümünü geride bıraktı. Ağırlık Android 4.4 KitKat sürümünde, sonrasında ise Android 5.0 Lollipop bulunuyor. 2016’nın ilk çeyreğinde Android Lollipop’un giderek erimesi ve Android 6’ya geçiş yapması bekleniyor. Güncellemeler konusunda Android, bu yıl yine iOS’un gerisinde kalmış durumda. Benzer tarihlerde duyurulmalarına rağmen iOS 9 şimdiden Apple tarafında %70’lik bir dilime sahip.

android-6-0-kasim-2015

Galaxy Note 5 ve S6 edge+ artık daha hızlı!