Android 12 güncellemesi özellikleri çeşitliliğiyle etkiliyor!

Android 12güncellemesi özellikleri çeşitliliğiyle etkiliyor!

Android 12 ilk geliştirici önizlemesi, Google’ın mobil işletim sisteminin bir sonraki sürümünden ne bekleyeceğimiz konusunda bize pek bir şey söylememiş olabilir. Ancak yeni özellikleri beklediğimizden daha erken almaya başladık. Şirket bugün, Android 12’nin resmi olarak gelmesini beklerken bizi altüst edebilecek bir dizi altı güncelleme duyurdu.

Değişiklikler arasında bir şifre kontrol aracı, Google Haritalar için karanlık mod, Asistan kilit ekran kartları, yenilenmiş TalkBack ekran okuyucu ve planlanmış mesajlar yer alıyor. Android Auto ayrıca özel duvar kağıtları, sesle etkinleştirilen oyunlar ve bir gizlilik ekranı alıyor. Çoğu insan için, en iyi güncelleme, mesajları planlama yeteneği olacak. Android kullanıcıları, belirli bir süre sonra gönderilecek bir metin ayarlayabilecekler. İş arkadaşınızın haftaya nişanı varsa, göndereceğiniz mesajı şimdiden ayarlayabileceksiniz.

Android 12 güncellemesi özellikleri çeşitliliğiyle etkiliyor!

Aylardır Google Haritalar’a karanlık bir modun gelebileceğini de söylentiler arasındaydı. Bu özellik bugün ise resmen geldi. Haritalar’ı kullanırken uygulamanın Ayarlarına gidip Tema’yı seçip Her Zaman Koyu Tema’ya dokunabilirsiniz. Uzun zamandır gelen bir başka güncelleme de, telefonunuz kilitliyken Asistan’ı kullanabilmeniz. Asistan ayarlarında Kilit Ekranı Kişisel Sonuçları’nı etkinleştirirseniz yardımcının arama yapmasını, zamanlayıcı ayarlamasını veya müzik çalmasını isteyebilirsiniz. Komutunuzu yerine getirmek için ekrada bir panel göreceksiniz. Bu, cihazınızın eller serbest kullanımını kolaylaştırabilir. Ve bu da hareket engelli kişilerin de yararına olacak. Google ayrıca en büyük erişilebilirlik özelliklerinden biri olan TalkBack ekran okuyucuyu da güncelliyor. Ekranınızı göremiyorsanız telefonunuzla etkileşimi kolaylaştırmak için bir düzine yeni çok parmaklı hareket ve sesli komut ekliyor. Yeni hareketler, Pixel cihazlarda TalkBack’in en son sürümünde ve Samsung’un One UI 3 ve sonrasında mevcut. Google ayrıca, daha fazla insanın ihtiyaçlarını karşılamak için braille klavyesine Arapça ve İspanyolca desteği ekliyor.

Android güncellemesi özellikleri çeşitliliğiyle etkiliyor!

Bugünün duyurusundaki yeni özelliklerden biri de şifre kontrolü. 2019’dan beri bahsedilen özellik başlangıçta Chrome’da şifrenizin ele geçirilmesi ve web’de yayınlanması durumunda sizi uyarmak için tasarlanmıştı. Bugünkü güncellemeyle Google, şifrelerinizi Otomatik Doldur özelliğini kullanarak bir uygulamaya girdiğinizde kontrol edecek ve değiştirirken size yol gösterecek. Tüm bu güncellemelerin ne zaman yayınlanmaya başlayacağı belli değil. Google, son zamanlarda işletim sistemi için yeni özellikleri Android’in her bir ana sürümünde tek bir büyük sürüm için saklamak yerine daha sık yayınlıyor.

Exxen dizisi tosuncuk detayları ortaya çıkmaya başladı