Google, Android One Akıllı Telefon Programını Duyurdu

Google Android One Akilli Telefon Programini Duyurdu

Google I/O etkinliğinde Android One akıllı telefon programı duyuruldu. Android One projesi Android telefon üreticilerine bir terci görevi üstlenecek.

Google’ın her yıl gerçekleştirdiği Google I/O etkinliğin başladı. Etkinliğin başlamasıyla birlikte yeni işletim sistemi Google Wear ve Android L gibi duyuruların ardından, Android One akıllı telefon programı da duyuruldu.  Android One programının ilk ürünü Hintli telefon üreticisi Micromax’dan geldi. Android One akıllı telefon paketi içerisinde yer alan özellikler, kullanıcılar için büyük önem taşıyor. Bu özellikler arasında FM Radyo, Çift SIM kart desteği, microSD kart desteği ve düşük fiyat yer alıyor.

Google-Android-One-2

Micromax’ın Android One projesiyle ürettiği akıllı telefon 100 doların altında fiyat etiketine sahip olacak ve Motorola’nın Motto E modelinden de ucuza satılacak. 4.5 inç boyutunda ekran birlikte gelecek olan telefonun diğer teknik özellikleri hakkında bilgi verilmese de Google,  projesi içerisinde yer alan telefonlara güncelleme desteği verecek. 

Google-Android-One-1

Android One projesiyle içerisinde Micromax’ın yanı sıra, Spice ve Karbonn’da akıllı telefon modelleriyle yer alacak. Projenin önümüzdeki dönemde birçok üreticinin dahil olmasıyla birlikte daha geniş bir alanda tüketicilere hizmet etmesi amaçlanıyor. Android One projesi içerisinde yer alan telefonlar, kullanıcıların en çok şikayet ettiği güncelleme alamama sıkıntısını ortadan kaldıracak.

Google-Android-One-Akilli-Telefon-Programini-Duyurdu

 

Oculus VR, Carbon Design’ın Peşinde!