Android 11 ‘in bazı özellikleri eski sürümlere geliyor

Favori Android sürümleri

Google, geçen yaz sonunda Android 11 işletim sistemini piyasaya sürdüğünde, uygulama izinlerini otomatik olarak sıfırlayan bir özellik eklemişti. Bu özellik bir uygulamayı birkaç ay kullanmazsanız, işletim sistemi, uygulamanın ilk yüklediğinizde sizden vermenizi istediği bazı izinleri iptal etmeye yarıyor. Şimdi özellik eski sürümlere geliyor. İşte detaylar.

Söz konusu özellik çoğu Android üreticisinin cihazlarını yalnızca birkaç yıl boyunca platform güncellemeleriyle desteklemesi nedeniyle, ne yazık ki yalnızca nispeten az sayıda cihazda kullanılabiliyor. Neyse ki, bu durum değişmek üzere. Şirket, bugün yaptığı bir geliştirici güncellemesinde, Aralık 2021’den itibaren Google’ın bu işlevselliği Android 6 (Marshmallow) ve sonraki sürümleri çalıştıran tüm cihazlara sunmaya başlayacağını duyurdu. Bu özellik, şirketin “milyarlarca” cihaza sunacağı bir Google Play hizmetleri güncellemesinin izniyle gelecek. Yeni yazılımı cihazınıza yükledikten sonra, Android 11 veya sonraki sürümleri hedefleyen uygulamalarda bu özellik varsayılan olarak etkinleştirilecek. İşletim sisteminin eski sürümlerinde ayrıca manuel olarak etkinleştirme seçeneği de olacak.

Android 11 bazı özellikleri eski sürümlere geliyor

Bir uygulamaya ilk yüklediğinizde vermiş olabileceğiniz tüm izinleri unutmak kolay olabileceğinden, bu uygulama oldukça kullanışlı diyebiliriz. Çoğu Android kullanıcısının takdir etmesi gereken küçük ama cihazları kullanım performansınızı yükselten bir özellik diyebiliriz. Android 12 yakında çıkacak ancak hala eski işletim sistemini kullanan cihazlar mevcut. Bu nedenle özelliğin getirilmesi kullanıcıların işini kolaylaştıracaktır. Özelliği aldığınızdan emin olmak için cihazınızı güncellemeyi unutmayın.

Hyundai, Boston Dynamic’in robotlarını güvenlik müfettişi olarak işe alıyor