Anadolu Jet uçuşu iPhone’un AirDrop özelliği yüzünden iptal edildi

Apple Pay nihayet iOS 16'ya beklenen özelliği sundu

Bodrum – İstanbul seferini yapacak olan AnadoluJet uçağında oldukça ilginç bir gelişme yaşandı ve iPhone’un bir özelliği yüzünden uçuş iptal edilmek zorunda kalındı.

Anadolu Jet uçuşu iPhone’un AirDrop özelliği yüzünden iptal edildi. Teknoloji hayatımızı kolaylaştıran ve günlük konforumuzu fazlasıyla arttıran bir şey. Eskiden gitmesi aylar süren bir yere artık saatler içerisinde ulaşabiliyor ya da sesini duyabilmek için yanında olmamız gereken kişilerle görüntülü dahi konuşabiliyoruz.

google

Bununla birlikte bazen bu nimetler, hiç olmayacak bir anda tüm planlarımızın alt üst olmasına neden olabiliyor. Tıpkı geçtiğimiz gün iptal edilen Bodrum – İstanbul seferini yapacak AnadoluJet uçağında olduğu gibi.

iPhone 14 Pro

Anadolu Jet uçuşu iPhone’un AirDrop özelliği yüzünden iptal edildi

13 Ekim tarihinde gerçekleşen olayda, Bodrum’dan hareket ederek İstanbul’a gelecek olan uçağın kalkmasına kısa bir süre kala, uçakta bulunan bir yolcu, iPhone’larda bulunan kablosuz veri transfer hizmeti AirDrop’u kullanarak diğer iPhone sahiplerine patlayan uçak fotoğrafları gönderdi. Bu fotoğrafları gören diğer kullanıcılar ise durumu derhal uçuş ekibine bildirdi.

iOS 16, iPhone'larda Face ID ayarlarını değiştirdi

Uçuş ekibi tarafından durumun merkeze bildirilmesinin ardından, terör saldırısı ihtimali göz önünde bulundurularak yolcuların tamamı tahliye edildi ve uçak köşe bucak arandı. Ancak tabi ki uçakta tehlikeye mahal verebilecek herhangi bir şeye rastlanılmadı. Öte yandan uçuşları iptal edilen yolcular ise, şirket tarafından otellere yerleştirildi. Ancak işin kötüsü benzer bir olay Mayıs ayında da gerçekleşmiş ve o zamanda Tel Avivİstanbul uçuşu iptal edilerek yolcular gidecekleri yere gecikmeli olarak varabilmişlerdi.

iPhone 14 Plus beklentileri karşılayamadı