AMD, FidelityFX süper çözünürlük 2.1’i duyurdu  

FidelityFX

AMD popüler zamansal yükseltme teknolojisinin bir sonraki güncellemesi olan FidelityFX Süper Çözünürlük (FSR) 2.1’i duyurdu.

FidelityFX Süper Çözünürlük yani  FSR 2.1, gölgeleme ve parıldama gibi efektleri azaltırken, oyunlarda görüntü kalitesini iyileştiren algoritma güncellemelerini içeriyor.

GPUOpen.com’da oyun geliştiricileri için ücretsiz olarak indirilebilen FSR 2.1 desteği, Farming Simulator 22’nin en son güncellemesi ile oyuna eklendi. Hitman 3 için ise yakında çıkacak bir güncellemeyle aktif olacak. Ek olarak, AMD’nin Unreal Engine 4.26/4.27 ve Unreal Engine 5 için geliştirdiği FSR 2 eklentisi bazı ek iyileştirmelerle birlikte FSR 2.1’i destekleyecek şekilde güncellendi.

FidelityFX

AMD’nin FidelityFX Süper Çözünürlük, olağanüstü görüntü kalitesi sunarken desteklenen oyunlarda kare hızlarını artırmak için tasarlanmış zamansal yükseltme teknolojisidir. FSR 1 ve FSR 2 gibi, FSR 2.1 de tamamen açık kaynaklıdır ve rakiplerin ürünleri de dahil olmak üzere çok çeşitli donanımlarda çalışır.

AMD ayrıca FSR 2 desteğine kavuşacak 11 oyunu daha duyurdu ve bu, teknolojinin piyasaya sürülmesinden bu yana, yani dört aydan kısa bir sürede desteklenen toplam oyun sayısını 45’e çıkardı. Yeni oyunlar arasında Deep Rock Galactic, Destroy All Humans! 2 – Reprobed, Ghostwire: Tokyo, Scorn ve daha fazlası yer alıyor.

Apple Watch Ultra Türkiye fiyatı iPhone 13 fiyatı ile aynı!