Amazon’un Fire Phone’u Oyunlarda Çok Farklı

amazon fire phone images 1280

Amazon Fire Phone’a özel geliştirilen iki oyun oldukça iddialı. 

Dünyanın en popüler alışveriş sitelerinden biri olan Amazon geçtiğimiz günlerde akıllı telefonu Fire Phone’u görücüye çıkarmıştı. Fire Phone daha önce akıllı telefonlarda görmeye pek alışık olmadığımız özellikleri ile dikkatleri üzerine topluyor. Özellikle sahip olduğu 3D ekran kullanıcılara oyunlarda oldukça ilginç bir deneyim vaat ediyor.

 

 

Amazon akıllı telefonunun özelliklerinin en iyi şekilde kullanılması için son olarak oyun tarafına oldukça önem veriyor. Akıllı telefonlar hayatlarımızın vazgeçilmezleri arasına girdikten sonra mobil oyun dünyasına gelişimini büyük bir hızla sürdürdü. Amazon’da bu gelişimi görerek 3D ekrana sahip Fire Phone’una head-tracking yani kafa izleme özelliğini getiriyor. Bunun yanı sıra kafa izleme özelliğine özel iki oyunda geliştirilmiş durumda. Bu iki oyun  Saber’s Edge ve To-Fu Fury.

 

 

Peki Amazon Fire Phone’da oyunlar için bulunan head-tracking özelliğini tam olarak nasıl kullanacaksınız? Düşündüğünüz gibi oyun oynarken kafanızı tam anlamıyla hareket ettirmeniz gerekmeyecek. Hafif hareketler karakterinizi kontrol etmenize olanak sağlayacak.  Öte yandan eğer kafanızı hareket ettirmek istemiyorsanız telefonunuzu da hareket ettirerek değişik bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.

Amazon Fire Phone’a özel olarak geliştirilen oyunların fiyatları ise yaklaşık 5 TL. Oyunların bu hafta içinde indirilebilir olacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

iPhone 6′da Apple Logosu Bildirim Işığı Olacak