Amazondan Sizinle Konuşan Hoparlör

amazon echo1

Amazondan yapılan açıklmaya göre şu anda ön satışta olan cihaz önümüzdeki haftalarda kullanıcıların elince olacak. Echo’nun şu anki satış fiyatı 199 dolar. Ama Amazon, davet alan Prime üyelerine Echo’yu 99 dolara satıştan sunuyor.

Echo, cloud’la sürekli bağlantı halinde olacak ve müzik, haberler, hava durumu ve sorduğunuz herşey hakkında size bilgi verecek. Bu tarz bir ürün Google’dan beklenirdi ama bu ürün tamamen Amazon’a ait. 

Ses tanımlamayla odanın diğer ucundaki sesleri algılayabildiğini belirten Amazon, Echo’nun, iPhone yer alan Siri’ye benzer kişisel asistan gibi hareket edeceğini söyledi. Müzik açık olduğu zaman bile üzerinde bulunan yedi adet mikrofonla sesinizi duyup dediklerinizi anlayabiliyor. Echo’daki sensörler için, sesinizi her açıdan duyabilmenizi sağlayan beam-forming teknolojisi kullanıldı.

Hoparlör ayrıca 360 derece bütün odayı sesle doldurabilme özelliğine sahip. Cihaz, Amazon Prime Music, iHeartRadio’dan müzik çalabilme özelliğine sahip. Bluetooth özelliğine de sahip olan cihaz Spotify, Pandora ve diğer ses uygulamalarından müzik de çalabiliyor.

Echo, dilerseniz Amazon tablet, telefon,  Android ya da iOS işletim sistemli bir cihazla kontrol edilebiliyor.

Apple Odaklı Bir Kötü Yazılım Mac Yoluyla iPhone’lara Bulaşıyor