Amazon yeni bir davayla uğraşıyor

Amazon yeni bir davayla uğraşıyor

CNET’den gelen bir rapora göre geçtiğimiz ay bir depoda kasırgaya maruz kalan Austin McEwan çalışanın ailesi Amazon şirketine dava açıyor. İşte detaylar.

Dava, Amazon şirketini ihmalkar davranmakla suçluyor. Şirket çalışanlarını hava koşullarına karşı uyarmamakla suçlanıyor. Ayrıca dava, deponun inşasına yardım eden müteahhitlere karşı ihmal iddiasında bulunuyor. McEwan isimli çalışan deponun çatısına bir kasırga çarptığında ve çöktüğünde ölen altı kişiden biriydi. Mağdur Deandre Morrow’un ailesi de bir bunun üzerine avukat tuttu. McEwan’ın annesi Alice McKewan bir basın toplantısında, “Maalesef, bu tatil sezonunda, oğlumuz ve diğer beşinin güvenliği yerine yalnızız” ifadelerini kullandı.

Amazon yeni bir davayla uğraşıyor

Amazon sözcüsü Kelly Nantel, CNET’e yaptığı açıklamada, “Ülkenin bu bölgesinde şiddetli hava saatleri yaygındır ve önlemler alınırken işletmeleri kapatamayız” dedi. “Ekibimizin bir uyarı verilir verilmez doğru olanı yaptığına inanıyoruz.” Şirket, deponun dört yıl önce bina yönetmeliği gerekliliklerine uygun olarak inşa edildiğini söyledi.

Edwardsville, ABD’nin en çok kasırga riski altında olan bir parçası olan Wind Zone IV olarak bilinen bir bölgede bulunuyor. Ulusal Hava Servisi, çarpmadan 36 saat önce bir kasırga tehdidi konusunda uyardı ve fırtınalardan önceki sabah tehdit konusunda uyarıda bulundu.

Aynı olay sırasında, bir Amazon memuru, bir sürücüye kasırga alarmları arasında paketleri teslim etmesi için baskı yapmış. Amazon, sevk memurunun “standart güvenlik uygulamasını takip etmediğini” itiraf etti.

Lenovo 10w Windows 11 tablet ve 13w Yoga dizüstü bilgisayarı tanıtıldı