Amazon yeni bir davayla karşı karşıya

Amazon yeni bir davayla karşı karşıya

Amazon, kuryelerinin bahşişlerini çaldığı iddiasıyla daha fazla yasal sorunla karşı karşıya. İşte tüm detaylar.

Columbia Bölgesi, şirketin kuryelerinden bahşişlerini “çaldığı” iddiasıyla Amazon platformuna dava açtı. Federal Ticaret Komisyonu’nun geçen yıl iddia ettiği gibi, DC, Amazon’un 2016’da politikalarını değiştirdiğini ve böylece temel ücret ve işletim maliyetlerini karşılamak için büyük miktarda sürücü bahşişi kullanacağını iddia ediyor. Bölge Başsavcılığına göre şirket, endişeli kuryelere verdiği yanıtta yanıltıcı bir dil kullanıyor.

Amazon yeni bir davayla karşı karşıya

Engadget’e yaptığı açıklamada Amazon, davanın “haksız” olduğunu ve 2019’da değiştirilen politikaları yansıttığını ileri sürdü. Bir sözcüye göre teknoloji devi, FTC anlaşmasının bir parçası olarak bahşişleri zaten sürücülere ödüyor. Bunun gibi yasal savaşlar Amazon’a özgü değil. DoorDash, 2019’da benzer suçlamalar nedeniyle bir DC davasıyla karşı karşıya kaldı.  DoorDash, şikayetleri ele almak için o yılın başlarında kurallarını revize etti. Davanın zamanlaması, şirketin mevcut durumu için de hiç iyi değil.

Şirket, ABD’deki Alexa kullanıcılarının en son paketlerini bırakan kurye için takdirlerini paylaşmalarına olanak tanıyan bir “şoförüme teşekkür et” özelliğini başlattı. Sürücüleri motive etmesi gerekirken, özellik pek bu beklentileri karşılayamadı. Dönem dönem bir çok dava ile gündeme gelen şirket şimdi bu davaları çözmek için kolları sıvamış durumda. Sürücülere verilen bahşişler üzerinden sorun yaşayan şirket durumu toparlamak için elinden geleni yapıyor.

Bitcoin ayı sezonu için hazır mı? Kabus daha ne kadar sürecek?