Amazon yapımı The Lord of the Rings oyunu da iptal edildi

Amazon com'dan alışveriş yaparken gümrük vergisini kim öder?

Oyun kanadı için milyonlarca dolar harcayan Amazon’un yüzü gülmüyor. Amazon yapımı The Lord of the Rings oyunu da iptal edildi.

Dünyanın en değerli şirketleri sıralamasında genel olarak ilk 3’te yer alan Amazon pek çok kategoride faaliyet gösteriyor. Bu kategorilerden birisi de oyun. Amazon henüz oyun tarafında elle tutulur bir faaliyet göstermiş olmasa da harcadığı para dudak uçuklatacak türden.

Amazon şimdiye kadar oyun sektörüne dahil olabilmek adına milyonlarca dolar harcadı. Fakat harcanan bu kadar paranın akabinde elde somut bir yapım kalmadı. Çünkü Amazon başladığı projeleri ya erteledi ya da iptal etti. Aynı MMO tabanlı geliştirilen oynaması ücretsiz The Lord of the Rings oyununda olduğu gibi.

Amazon yapımı The Lord of the Rings oyunu da iptal edildi

Amazon Game Studios ve Leyou Technologies işbirliğiyle multiplatform olarak geliştirilen yapım ile olarak 2019’da tanıtılmıştı. Bloomberg’ten Jason Schreier’ın haberine göre oyun resmi olarak iptal edildi.

Leyou Technolojies’in sahibi olan Tencent ile Amazon arasında yaşanan kontrat sorunları nedeniyle oyunun geliştirme aşamasındayken iptal edildiği belirtildi.

Görünen o ki Amazon önümüzdeki süreçte yeni bir oyun çıkartamayacak. En azından şu anda çıkışı yakın bir oyun yok. Daha da doğrusu Amazon’un şeytanın bacağını kırıp ilk oyununu çıkarması büyük bir başarı olacaktır. Elbette bekleyip göreceğiz.

Mart ayında en çok satan oyunlar açıklandı! İşte detaylar