Amazon Twitch İçin 1.1 Milyar Dolar Ödeyecek

Amazon Twitch İçin 1.1 Milyar Dolar Ödeyecek

Canlı video yayınları sayesinde özellikle oyunseverlerden yoğun ilgi gören Twitch platformunu satın alan Amazon, firma için 1.1 milyar dolar ödeyecek.

Özellikle video oyunların ve elektronik sporların canlı video yayınlarını sunan Twitch platformu, kurulduğu günden beri yükselişini sürdürerek internet dünyasının en önemli isimleri arasına girmeyi başardı. Oyunseverler arasında her geçen gün daha da popüler hale gelen Twitch bu başarısıyla internet devlerinin de dikkatini çekmeyi başardı ve böylece adı birçok dev firmayla anılmaya başlandı.

twitch

Twitch‘i satın almak için yarışan firmalar arasında ilk olarak Google ve YouTube ön plana çıkmış ve özellikle Google, 1 milyar dolarlık teklifiyle firmayı satın almaya oldukça yaklaşmıştı. Ancak sonunda platformu satın almayı başaran online alışveriş devi Amazon oldu. Amazon tarafından dün yayınlanan belgeler, firmanın Twitch’i satın almak için 1.1 milyar dolar ödediğini ve anlaşmanın dün resmi olarak tamamlandığını gösterdi. Geçtiğimiz günlerde konu hakkında açıklamalarda bulunan Twitch yöneticisi Amazon’u tercih etmelerinin sebei olarak Amazon CEO’su Jeff Bezos’un ve firmanın gelecek planları konusunda kendileriyle aynı görüşte olmasını göstermişti.

Google Android Üreticilerine Baskı Uyguluyor