Amazon Twitch’i Satın Aldı!

Twitch Amazon

Dev sanal alışveriş sitesi Amazon 970 milyon dolar nakite Twitch’i satın aldı.

Dünya çapında üne sahip olan canlı video yayın yapmanızı sağlayan Twitch, Amazon bünyesine katıldı. Şirketi daha önce Google’ın satın alacağı konuşuluyordu ancak Amazon elini daha çabuk tutmuşa benziyor. Özellikle oyuncuların vazgeçilmezi haline gelen Twitch’in 970 milyon dolara Amazon’a satıldığı da gelen haberler arasında yer alıyor.

 

twitch-intro

 

Amazon’un Twitch’i satın alacağının sinyalleri bir süredir geliyordu ancak resmi açıklama yapılmamıştı. Beklenen açıklama sonunda geldi ve Twitch’in Amazon bünyesine girdiği kesinleşmiş oldu. Konuyla ilgili Twitch CEO’su 3 yılda elde ettikleri başarıya dikkat çekti. Şirketlerini çok iyi bir rakama Amazon’a satmaktan da büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

 Hayatın her alanın olduğu gibi Teknoloji dünyasında da büyük balıkların küçük balıkları yutması devam ediyor. Daha öncede Facebook, Google ve Microsoft’un yükselişte olan şirketleri bünyelerine kattıklarına şahit olmuştuk. Ancak bu durum teknoloji severlerin büyük şirketlere antipati ile yaklaşmasına neden oluyor.

Twitch günde ortalama 55 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. 2011 yılından beri hizmet veren site genelde oyuncuların uğrak noktası olarak dikkat çekiyor. Bakalım sitenin Amazon bünyesine katılması ne gibi değişiklikleri ortaya çıkaracak.

FIFA 15′in Kapağındaki Türk Futbolcu Kim?