Amazon, lojistik birimini Mercedes Vito ile genişletiyor

lojistik

E-ticaret dünyasının devi Amazon ve otomotiv devi Mercedes ile aralarından imzalanan anlaşma sonucu 100 adet elektrikli Mercedes Vito Amazon lojistik bünyesine katılacak.

Otomotiv dünyasında artan elektrikli otomotiv üretimi birçok şirketi bu konuda daha çok üretim yapmaya itiyor. Birçok firma artan maliyetleri düşürmek adına filoları içerisine elektrikli otomobil dahil etmek istiyor. Bu şirketlerden biri olan e-ticaret dünyasının devi Amazon oldu. Şirket otomotiv devi Mercedes tarafından 100 adet elektrikli Vito modelini filosuna katarak lojistik ağına güç katmak istiyor.

Alman otomotiv üreticisi tarafından yapılan açıklamada yıl sonuna kadar 100 adet  elektrikli Vito modeli Amazon tarafına teslim edilecek. Teslim edilen bu araçlar şirketin Düsseldorf ve Bochum filosunda yer alacak. Amazon ile yapılmış olan bu anlaşma Hermes’ten sonra Mercedes’in elektrikli van modelleri için yapılan en büyük satın alma operasyonu olarak kayıtlara geçmiş oluyor. Bunun yanında ikili farklı projeler dahilinde üçüncü parti firmalar ile de işbirliğinde olduğunu vurgulamayı da ihmal etmedi.

lojistik

Mercedes-Benz’in ürettiği elektrikli van modelleri olarak bu yılın ilk çeyreğinde tanıtılan eSprinter ve geçtiğimiz yıl görülen eVito modellerinden oluşuyor. Şirketin gözde van modeli Sprinter maksimum 150 km menzili ve 1000 kg yük kapasitesi ile geliyor. Aynı menzile sahip eVito modeli ise 41.4 kWh kapasiteye sahip batarya ile geliyor. 84 kW’lık elektrikli motora sahip eVito, maksimum 120 km/s hıza çıkabiliyor.

Android P Beta 3 yayınlandı!