Amazon işten çıkarımlara devam ediyor

Amazon işten çıkarımlara devam ediyor

Amazon, Perşembe günü, işçilerin sendikalaşmaya oy vermesinden sadece bir ay sonra, Staten Island’daki JFK8 deposundan bir dizi üst düzey yöneticiyi kovdu. İşte detaylar.

New York Times, şirketin Perşembe günü, çoğu sendika örgütlenmesine dahil olan yarım düzineden fazla üst düzey işçiyi işten çıkardığını bildirdi. Bir dizi kimliği belirsiz çalışan NYT’ye işten çıkarmaların misilleme olduğuna inandıklarını söyledi. JFK8, ABD’deki ilk ve şu anda tek sendikalı Amazon deposu. Şirket, Engadget’a yaptığı açıklamada, işçilerin “yönetim değişiklikleri” sonucunda işten çıkarıldığını söyledi. “Şirketteki kültürümüzün bir parçası sürekli gelişmek ve ekibimiz için elimizden gelenin en iyisini yapıp yapmadığımızı gözden geçirmek için zaman ayırmanın önemli olduğuna inanıyoruz. Son birkaç hafta içinde, JFK8’deki operasyonları ve liderliği değerlendirmek için zaman harcadık ve sonuç olarak bazı yönetim değişiklikleri yaptık.”

Amazon işten çıkarımlara devam ediyor

Diğer şirket işçileri, iddiaya göre sendika katılımları nedeniyle kısa süre önce pembe fiş aldı. Sadece birkaç hafta önce, işine son verilen dört Amazon çalışanı, bir sendikayı destekledikleri için cezalandırıldıklarını iddia ederek NLRB’ye dava açtı. Geçen ay NLRB şirkete, JFK8 tesisinde çalışan ve işten atılan Gerald Bryson’ı eski durumuna döndürmesini emretti. Ancak NLRB’nin yargıcı bu argümana ikna olmadı ve Amazon’u Bryson hakkında “çarpık bir soruşturma” yürütmek ve sendika çalışması için ona misilleme yapmakla suçladı. Daha dün, İşçi Sendikası başkanı Chris Smalls Senato Bütçe Komitesi önünde ifade verdi ve Başkan Joe Biden ile bir araya geldi. Biden yönetimi, Amazon, Starbucks ve diğer işçilerin sendikalaşma çabalarına ayrılmış desteği dile getirdi.

Donald Trump Twitter davasında istediği sonucu alamadı