Amazon işçi güvenliği için harekete geçti

Amazon çalışanlarıyla problem yaşamaya devam ediyor

NBC News’in haberine göre, Amazon’un New Jersey’deki bir deposuna yeni klima ekipmanı ve ek fanlar kuruyor.

Amazon işçi güvenliği için harekete geçti. Bu, tesiste çalışan Reynaldo Mota Frias’ın 13 Temmuz’da, sıcaklıkların 92 dereceye yükseldiği Prime Day koşuşturması sırasında ölmesinden sonra geldi. Amazon’un Frias’ın ölümünü “kişisel bir tıbbi duruma” bağladığı ve yöneticilere kendisini iyi hissetmediğini söylediği yönündeki haberleri yalanladığı bildiriliyor. Mesleki Güvenlik ve Sağlık İdaresi (veya OSHA) tarafından yürütülen bir soruşturma hala devam ediyor.

Amazon çalışanlarının şikayetleri bitmiyor

Depodaki başka bir çalışan, NBC’ye, fan olan alanlarda bile deponun ısındığını söyledi. Şirket, giderek daha sıcak olan yazlar boyunca iş yüklerini nasıl idare ettiği konusunda daha önce işçilerden eleştirilerle karşılaşmıştı – geçen yıl, şirketin Kent, Washington’daki depo işçilerinden bazıları, bölgedeki tarihi bir sıcak hava dalgası sırasında “güç saatlerinde” çalışmak zorunda olduklarını söyledi.

amazon prime day

Amazon işçi güvenliği için harekete geçti

Bu yılın başlarında, ABD’li milletvekillerinden gelen bir mektup, bu olaya atıfta bulunurken, şirketten şiddetli hava politikaları hakkında cevaplar talep etti.

Amazon, kuantum ağ araştırmaları için bir merkez açıyor

Frias’ın ölümünde sıcaklığın bir rolü olup olmadığı hala belirsiz olsa da, konu çalışanlarını güvende tutmak olduğunda Amazon iyi bir itibara sahip değil. Bu yılın başlarında, bir savunma grubu, şirketin depo çalışanlarının yaralanma olasılığının diğer şirketlerde benzer işlerde çalışan insanlardan iki kat daha fazla olduğunu iddia eden bir rapor yayınlamıştı. Ve geçen ay, OSHA’nın, çalışanları için belirlediği çalışma hızının onları güvenli olmayan şekillerde davranmaya itip itmediğine bakarak şirketteki işyeri güvenliği konusunda ülke çapında bir soruşturma başlattığı bildirildi.

Amazon TikTok özelliklerini kopyalıyor! Peki ama neden?