Siber saldırılar Amazon’u vurdu: Bilgisayar korsanları her yerde

hack 2

Bu defa siber saldırılar Amazon’u vurdu. Şirket, bilgisayar korsanları tarafından ablukaya alınmış gibi görünüyor. Hadi gelin merak edilen bütün ayrıntılara birlikte bakalım.

Siber saldırılar Amazon’u fena vurdu. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda Twitch platformu hacklendi. Hatta bilgisayar korsanları ana kaynak kodları bile almayı başardı. Bu durum neredeyse sitenin tüm bilgilerinin ele geçirilmesine neden oldu. Twitch defalarca üst üste hacklendi.

Bugünlerde wordpress ile ilgili tuhaf durumlar yaşanıyor. Amazon bulut hizmetleri üzerinden WordPress internet siteleri hedef alınıyor. Bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş düzeyde saldırı yapıldığını söyleyebiliriz. Amazon bu durum nedeniyle zor durumda kaldı. Siber saldırıların yaklaşık olarak yüzde 25 gibi bir bölümü Amazon bulut servisi üzerinden gerçekleştirildi.

Siber saldırılar Amazon’u hedef aldı

Dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan Amazon siber saldırılar ile karşı karşıya. WordPress kurulumlarında bazı şüpheli girişler bu saldırıları açığa çıkardı. Ortaya çıkan son detaylara göre şüpheli giriş yapmaya çalışan 77 bin IP adresinin 5 binlik bölümü Amazon bulut servislerini kullandı.

siber saldırılar Amazon'u

Amazon EC2 olarak isimlendirilen internet hizmetine bağlı olarak yapılan saldırılar hasara yol açtı. Siber güvenlik uzmanları ip adreslerinin geçen haftadan itibaren şüpheli bazı aktivitelerde bulunduğunu söyledi. AWS, bulut sistemine geçişi kolaylaştırıyor. Fakat aynı zamanda siber saldırılara daha açık hale geliyorlar. Siber korsanlar Amazon’u böylece kullanmış oldu.

Amazon, iOS uygulamasında bir değişikliğe gitti

17 Kasım 2021 tarihinden bu yana 40 ip adresinin yaklaşık 1 milyon civarında şüpheli giriş yapmaya çalıştığı ifade edildi. Siber saldırganlar para karşılığında IP adresi erişimi sağlamış olabilir. Uzmanlar iki faktörlü kimlik doğrulama ve farklı şifreler kullanma gibi yöntemleri öneriyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?