Amazon bu hizmetin fişini çekti

Amazon bu hizmetin fişini çekti

The Information’ın haberine göre Amazon, Just Walk Out teknolojisini ABD’deki tüm Fresh marketlerinden kaldırıyor. İşte tüm detaylar.

Amazon’un sunduğu Just Walk Out sistemi, insanların mağazadan neyle çıktıklarını takip etmek için bir dizi kameraya, sensöre dayanıyor. Teknoloji başından beri sorunlarla boğuşuyordu. Şirketin mağazalarında gerçek bir kasiyer olmasa da, Hindistan’da 1000’den fazla gerçek kişinin ödemelerin doğru yapıldığından emin olmak için kamera yayınlarını taradığı bildiriliyor. Bunun için gerekli ekipmanın kurulumu ve bakımı da inanılmaz derecede pahalı; Just Walk Out teknolojisinin ABD’deki Fresh mağazalarının yalnızca yarısında benimsenmesinin nedeni muhtemelen bu. Bu sistemi kullanırken, makbuzların satın alma işleminden saatler sonra gönderilmesinden siparişlerin tamamen yanlış yönetilmesine kadar tüketiciler açısından pek çok sinir bozucu sorun yaşandı.

Amazon bu hizmetin fişini çekti

Özellik yüzünden ayrıca bazı önemli gizlilik endişeleri mevcuttu. Kameralar ve sensörlerin olması ile insanlar alışveriş yaptıkça sürekli biyometrik bilgi toplanıyordu. Kameralar ve sensörler, tanımlama ve takip amacıyla her müşterinin vücudunun şeklini ve boyutunu ölçtüğü için bu, Amazon’un avuç içi tarama teknolojisinin ötesine geçti denebilir. Bu durum, şirketi, uygulamaları tüketicilere gerektiği gibi açıklamadan biyometrik tanımlayıcı bilgileri toplamakla suçlayan bir toplu davaya yol açtı. Şirket olan bir çok sorun sebebiyle Just Walk Out sistemini ortadan kaldırmak zorunda kaldı. Böylece artık hem ekipmanlar için para ödemek hem de karışıklık ile uğraşmak zorunda kalmayacak.

watchOS 11 Güncellemesini Alacak Apple Watch’lar