Spotify müzisyen kiralamaya başlıyor

spotify aile

Müzik yayın servisi Spotify müzisyen arayan müzisyenlere müzisyen kiralamaya başlıyor. Mesele biraz karışık gibi görünse de, sistem çok basit. 

Müzisyenler iş arıyor

Spotify, yeni satın aldığı SoundBetter isimli uygulamanın alt yapısı sayesinde, diğer müzisyenlerin albümlerinde veya konserlerine çalmak için “iş arayan” müzisyenleri, konserleri veya albümleri için müzisyen arayan diğer müzisyenlere kiralayacak.

SoundBetter, müzisyenler için LinkedIn görevini üstlenen popüler bir uygulama. Spotify’ın bu startup’ı satın alması, daha fazla müzisyenin albümlerini hayata geçirip Spotify’da yayına almasını kolaylaştıracak. Bu da Spotify’da sürekli yeni içeriklerin yayına girmesini kolaylaştıracak.

SoundBetter ile sadece müzisyen de kiralanmıyor. Ses teknisyenleri, besteciler, mixerciler, vokal sanatçıları da uygulamada bulunuyor.

Uygulama Türkiye’de kullanılsa, düğünlere çalıgıcı bulmak için kullanılacak olsa da dünyadaki kullanım alanı, yeni müzik eserleri yaratmak için gerekli olan müzik profesyonellerini bir araya getirmek.

Spotify kısa süre önce de Podcast yayınlamayı kolaylaştıran Anchor isimli bir uygulamayı satın almıştı. Bu sayede Podcast dinleyicilerinin sayısında önemli bir artış sağlamıştı.

Amazon birçok ürün fiyatını yanlış girdi

spotify aile