Altı Ayın En Düşük Ethereum Ücretleri

Ethereum

Ethereum ağında gaz ücretleri son altı ayın en düşük seviyesine gerilerken, Ethereum fiyatı hafta sonu boyunca hafif bir artış gösterdi. Kripto analiz platformu Santiment’e göre bu durum, yaklaşmakta olan bir altcoin rallisini işaret ediyor olabilir.

27 Nisan’da, Ethereum için ortalama işlem ücreti 1.12 dolar olarak düştü. Santiment, piyasa zirvelerinde ücretlerin genellikle zirve yaptığını ve piyasa diplerinde “dinlenme durumu” düşüklerine gerilediğini belirtti.

Ayrıca, düşük gaz ücretlerinin Ethereum ağı aktivitesinde bir artışa ve altcoin rallisinin başlangıcına işaret edebileceğini öne sürdü. Ethereum fiyatı son bir haftada %4.3 artış gösterdi. Son 30 gün içinde 74,458 yeni ETH çıkarılırken, 57,516 ETH yakıldı ve net olarak 16,979 yeni Ethereum arzı gerçekleşti.

Bu durum, ağın ‘Birleşme’ olarak adlandırılan paydaş kanıtı konsensüs mekanizmasına geçişi sonrasında beş ay süren istikrarlı deflasyonun ardından geldi.

Ethereum mu Bitcoin mi sorusu yanıt buldu

Avustralya’nın en büyük borsası olan ASX’in, 2024 sonuna kadar onaylanmış spot Bitcoin ETF’lerini listelemesi bekleniyor

 Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, VanEck ve yerel firmalar BetaShares ve DigitalX gibi birkaç yayımcı bu yılın başlarında ETF başvurularını yaptı.

ASX, Avustralya’daki işlemlerin yaklaşık %80’ini yönetmekte olup, mart ayı itibarıyla 2.7 trilyon dolarlık bir piyasa değerine sahip.

ASX sözcüsü, şirketin kripto varlık tabanlı ETF‘leri kabul etmekle ilgilenen birçok yayımcıyla görüşmeler yaptığını belirtti. Avustralyalı yatırımcılar, 2022’den beri CBOE Australia’da listelenen spot Bitcoin ETF’leri ile işlem yapmaktadır. Şu anda Avustralya’da sadece iki spot kripto fonu bulunmaktadır.

 

Güney Kore suçlardaki artışla birlikte kripto soruşturma birimini resmileştirecek

 Güney Kore, suçlarda ve dolandırıcılık vakalarında yaşanan artış nedeniyle geçici kripto soruşturma birimini kalıcı bir birim haline getirmek için adımlar atıyor.

Ülkenin Adalet Bakanlığı ile İçişleri ve Güvenlik Bakanlığı, Mayıs ayının başlarında Ortak Sanal Varlık Suç Soruşturma Birimi’ni resmi bir departman olarak yükseltme konusunda görüşmelere başlayacaklarını duyurdu.

Segye Ilbo’nun haberine göre, bu yükseltme birimin şu anda geçici bir yapı olarak faaliyet gösterdiği ve dağıtılma riski taşıdığı için statüsünü pekiştirmeyi amaçlayacak. Değişiklik, yeni savcıların atanması ve bütçe tahsisi ile verimliliği artırmayı hedefliyor.

Bu birim, yedi mali ve vergi düzenleyici otoriteden yaklaşık 30 uzmandan oluşmakta olup, Temmuz 2023’te Güney Kore’nin dijital varlık suçlarına odaklanan ilk soruşturma birimi olarak kurulmuştu.

Yüzüklerin Efendisi sinemalara geri geliyor