Yeni Tesla fabrikası tekrar görüntülendi!

Tesla Fabrikası

Yeni Tesla fabrikası tekrar görüntülendi. Elektrikli otomobil üreticisinin dev fabrikasının inşaatı sürüyor. Yeni kareler basına sızdı.

Elektrikli otomobil konusunda dünya devi olma yolunda hızla ilerleyen ABD merkezli şirket Tesla, yeni bir fabrika inşa ettiriyor. Firmanın yeni fabrikası “Gigafactory 1” olarak adlandırılıyor. İlk olarak Nisan 2015’te görüntülenen fabrikadan yeni kareler basına sızdı.

Yeni Tesla fabrikası Gigafactory 1

Geleceğin otomobillerini şimdiden üretmeye başlayan Tesla, elektrikli otomobiller değil aynı zamanda otomatik sürüş moduyla da sıkça gündeme geliyor. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan CES 2016’da yeni teknolojilerini duyurmasını beklediğimiz firmadan bazı yeni kareler basına sızdı.

Tesla Fabrikası

AutoBlog isimli sitenin ilk defa paylaştığı, basına sızdırdığı görseller Tesla Gigafactory 1’e ait. Yeni Tesla fabrikası olarak inşa edilen bu yapı, dünyanın en teknolojik araçlarının üretildiği fabrika olacak. Fotoğraflar İngiliz otomobil fotoğrafçısı Jason Lipman tarafından çekildi ve Instagram üzerinden paylaşıldı.

4 milyon metrekarelik bir alana inşa edilen bu dev fabrikanın firmaya maliyeti tam 5 milyar dolar olacak. Tesis tamamlandığında yılda 500.000 araç üretme kapasitesine sahip olacak.  Yeni Tesla fabrikası her şey planlar dahilinde ilerlerse 2020 yılında faaliyete geçmiş olacak. “Gigafactory 1” olarak adlandırılan bu tesisten sonra çok sayıda benzer tesis inşasına başlanacak. Tesla Gigafactory 1 ABD Nevada’da bulunuyor.

Tesla Fabrikası

Ashley Madison üye sayısı gittikçe artıyor!