Almanya otomobil yasağı konusunda kesin konuştu

Avrupa’nın en iyi fiyat performans otomobili belli oldu

Avrupa Birliği tarafından geçtiğimiz günlerde alınan 2035 yılından itibaren benzinli ve dizel araç satışlarının sonlanması kararına Almanya’dan kesin bir şekilde veto geldi.

Almanya otomobil yasağı konusunda kesin konuştu. Avrupa Birliği, uzun zamandır benzinli ve dizel araç üretimlerini yavaşlatmanın, bunların yerineyse elektrikli araçları koymanın derdinde. Bu konuya ilişkin birçok düzenlemeyle birlikte teşvik paketleri de sunan birlik, son olarak 2035 yılından itibaren yeni benzinli ve dizel araç satışının yasaklanması yönünde bir karar almıştı.

Otomobil dünyasında Hyundai

Bununla birlikte Avrupa Birliği kararları nihai değil. Yani birlik tarafından alınan kararlar önce Avrupa Birliği’ne üye ülkeler tarafından görüşülüyor. Eğer ülkelerin tamamı öneriyi kabul ederse, ancak o zaman söz konusu öneri yasalaşıp uygulamaya konulabiliyor.

Almanya otomobil yasağı konusunda kesin konuştu

En fazla satılan otomobil

İşte sorun tam olarak burada başladı. Avrupa Birliği tarafından alınan karar, görüşülmesi ve onaylanması için üye ülkelere gönderildi. Ancak Avrupa Birliği’nin en önemli üyesi ve dünya otomotiv ticaretinde de çok büyük bir paya sahip olan Almanya, 2035 yılından itibaren hiçbir türlü benzin ve dizel araç üretilmemesi yönündeki kararın doğru olmadığını açıkladı.

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner yaptığı açıklamada, bu kararın kendilerine geldiği haliyle yanlış olduğunu, benzinli ve dizel araç üretiminin sınırlandırılması gerektiği konusunda hem fikir olduklarını ancak hiç üretilmeyecek olmasının Almanya tarafından doğru bulunmadığını ifade etti.

Tesla üçüncü çeyrekte 241.300 otomobil sattı!

Bakanın açıkça ifade ettiği üzere, Almanya söz konusu yasa teklifini bu haliyle onaylamayacak. Tabi bu durumda 2035 yılından sonra benzinli ve dizel araç üretilmeme önerisi de en azından şimdiki haliyle uygulamaya konulamayacak. Bakalım Avrupa Birliği, Almanya’yı ikna edebilmek için ne gibi tavizler verecek.

Huawei yeni akıllı saatinde şeker ölçme özelliği de sunabilir