Almanya göçmen “sorununa” çözüm buldu

Almanya göçmen "sorununa" çözüm buldu

Almanya göçmenleri kalıcı olarak Afrika’ya yerleştirmek istiyor. İşte tüm detaylar.

Wall Street Journal’ın Cuma günü bildirdiğine göre Almanya, davaları devam eden bazı sığınmacıları Afrika’ya gönderme planı üzerinde çalışıyor. Gazete, adı açıklanmayan Alman yetkililerin konuyla ilgilendiğini yazdı. Açıklamaya göre, Berlin Kenya, Gana, Senegal, Fas ve diğer Afrika ülkelerinin sığınmacılara en sahipliği yapmaları isteyecek. Bu süreç ise yıllar sürebilir. WSJ’nin kaynaklarına göre teklifler halen müzakere ediliyor ancak mülteci statüsü kazanamayan kişilerin bu ülkelere kalıcı olarak yeniden yerleştirilmesini de içerebilir. Program aynı zamanda Almanya’da koruma altında olanları üçüncü ülkelere yerleşmeye teşvik etmek için de kullanılabilir.

Adı açıklanmayan yetkililer gazeteye, “Afrika üzerinden bazı mülteci akışlarını yeniden yönlendirmek için aylardır anlaşmalar araştırdıklarını ve şimdi çeşitli hükümetlere teklif taslakları hazırladıklarını” söyledi. Almanya’nın göç politikasındaki potansiyel değişiklik haberi, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin Arnavutluk’ta sığınmacılar için kabul merkezleri kurma planlarını açıklamasının ardından geldi. Anlaşmanın “göç akışlarının yönetilmesinde AB ülkeleri ile AB dışı ülkeler arasında bir işbirliği modeli olabileceği” konusunda ısrarcılar.

Almanya göçmen "sorununa" çözüm buldu

Uluslararası Kurtarma Komitesi (IRC) anlaşmayı eleştirerek, İtalya ve Arnavutluk’u “sığınma arayanlar için güvenli ve yasal yollar yaratmak yerine insanların AB’ye gelmesini engellemeye” odaklanmakla suçladı. “Göçmenleri işleme koyma” fikrinin “insanlıktan çıkarıcı” olduğunu da sözlerine ekledi. Ancak ülke uzun süredir göçmen sorunu olduğunu iddia ediyor.

8 saat uyumaktan daha önemli uyku alışkanlıkları açıklandı