İngiltere Avrupa Birliğinden çıktığında hata mı etti?

İngiltere Avrupa Birliğinden çıktığında hata mı etti?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanual Macron, Brexit’in İngiltere’yi “yoksullaştırdığını” ve ülkesinin göçmen sorunlarını çözmede başarısız olduğunu iddia etti. İşte tüm detaylar.

The Economist’e  konuşan Macron “Brexit Birleşik Krallık’ı yoksullaştırdı” dedi. “Brexit, Birleşik Krallık’ta göç sorununu çözmek için hiçbir şey yapmadı. “Buna rağmen bazı insanlar durumun o kadar da kötü görünmediğini düşünüyor. Ancak kimse bir şeylerin yanlış olduğunu söylemeye cesaret edemiyor. Dolayısıyla kimse hiçbir şeyin sorumluluğunu üstlenmiyor.” İngiltere ve Fransa, son birkaç yıldır kuzey Fransa kıyılarından Manş Denizi’ni geçen göçmenlerin sayısını azaltmak için birlikte çabalıyor. Rishi Sunak, sunduğu önerilerin göçmenlerin Birleşik Krallık’a gelmek istemesini engelleyeceğini umarken, aynı zamanda Mart 2023’te İngiltere’nin, göçmenlerin kanalı geçmesini engellemek için Fransa’ya üç yıl içinde 500 milyon £ vereceğini de duyurdu.

İngiltere Avrupa Birliğinden çıktığında hata mı etti?

Ancak The Independent’ın son araştırmaları, Fransız sınır muhafızlarının aslında göçmenlerin Birleşik Krallık’a gitme kararlarına katkıda bulunduğunu ortaya çıkardı. Fransa kıyısındaki bir Afgan mülteci, “Fransa bizi kabul etmediği için İngiltere’ye gitmek zorundayım” dedi. “En kötüsü, birkaç haftada bir polis gelip çadırlarımızı ve battaniyelerimizi yok ediyor ve yağmurda elimizde hiçbir şey kalmıyor” ifadelerini kullandı. Ülke Avrupa Birliğinden çıktığında bazı eleştirilere maruz kalmıştı ve görünüşe göre bu durumdan şikayet edenler de var. Göçmen sorunu ise ülke için giderek büyük bir sorun haline de gelmeye başlıyor.

Google Chrome’a Yapay Zeka Entegrasyonu: Gemini Desteği