Google’dan mültecilere ücretsiz bilgisayar!

google chromebook

Google, Suriye’den kaçarak Almanya’ya sığınan mültecilere ücretsiz bilgisayar vereceğini duyurdu. Bu ilginç girişimin detayları haberimizde.

Uzun süredir Suriye’de devam eden savaş sebebiyle çok sayıda mülteci Türkiye ülkemize yerleşti bile. Ancak mültecilerin önemli bir kısmı da Avrupa yollarında. Yaklaşık 1 milyon mültecinin Avrupa ülkelerine dağıldığı tahmin ediliyor. Ve Google mültecilere önemli bir destek verdi. Daha önce yaklaşık 6 milyon dolar yardım fonunu Avrupa’ya ulaştıran Google, şimdi Chromebook bilgisayarlar ile mültecilere destek verecek.

Geçtiğimiz aylarda Facebook, mülteci kamplarında ücretsiz internet erişimi desteğini duyurmuştu. Şimdi ise bir diğer teknoloji devi Google, Chromebook olarak adlandırdığı bilgisayarlarını ücretsiz olarak dağıtacak. Kaç bilgilerin dağıtılacağı belli değil anca bilgisayarların toplam değerinin 5.2 milyon dolar olduğu bilgisi paylaşılmış. Yani bu aslında yardım yapılacak toplam fonun miktarı oluyor. Standart iletişim ve eğitim ihtiyacının karşılanması için oldukça yeterli olan bu bilgisayarların hangi şartlara bağlı olarak verileceği şimdilik belli değil ancak önümüzdeki haftalarda netleşecektir. Dağıtım 1 Mart tarihinde başlayacak. Dağıtım ilk etapta uygun görünen ülke Almanya. Ancak daha sonra diğer ülkelerde de yapılabilir.

Bilgisayarda popüler iletişim yazılımları ve eğitim uygulamaları yüklü olacak. Ayrıca bilgisayarların ana ekranında mültecilerin yerleştikleri ülkede yapmaları gereken yasal işlemler hakkında bilgi veren bir sayfaya yönlendirme sağlanacak. Bu sayede iltica işleminin yasallaşması konusunda da bilgisayarların katkısı olacak.

Apple Watch için en iyi 5 deri kayış!