Cenevre Otomobil Fuarı için Corona Virüsü Açıklaması

corona

Bu yıl 3-15 Mart arasında düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı için organizasyon yönetiminden çok önemli bir açıklama geldi. Bu açıklama global bir salgın olan Corona Virüsü ile ilgili.

2020 yılının belki de en önemli olayı ortaya çıkan Corona Virüsünün bütün organizasyonları olumsuz etkilemesi oldu. Mobil Dünya Kongresi bu sebeple ertelendi. Akıllı telefon markaları yıl boyunca hazırladığı sunum temalarını kendi düzenledikleri etkinlikle tanıtmak zorunda kaldılar. MWC’nin ertelenmesi ile gözler Cenevre Otomobil Fuarı’na çevrildi. Şu ana kadar organizasyon hakkında olumsuz herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz günlerde organizasyonu koordine eden kişilerden bir takım açıklamalar geldi. Açıklamaları özetle şu şekilde sıralayabiliriz.

  • İlk olarak fuar öncesi en az 2 hafta içinde herhangi bir hastalığı olan kişilerden fuara katılmaması rica ediliyor.
  • Ellerinizi alkol içeren temizlik malzemeleri ile dezenfekte edin ve bunu fuar sırasında da sık sık yapın.
  • Fuar sırasında öksüren veya hapşıran kişilerden uzak durun ve bu kişileri görevlilere bildirin.
  • Fuardan önce veya sonra gözlerinizi ovalamayın, yüzünüze dokunmayın.
  • Maske takarak gelin.

Çin koronavirüs haberlerini sosyal medyada paylaşanları arıyor

Her yıl 600.000 kişi ağırlayan bu organizasyonun bu kadar ciddi bir risk varken neden yapıldığı tartışma konusu olsa da yeni araçların tanıtılacağı bu organizasyonlarda ciddi sayıda ön sipariş alınıyor. Firmaların bu fuarlarda aldığı ön siparişlerle ciddi rakamlarda satış yaptığı söyleniyor. Ancak Lamborghini gibi bir marka bu yıl fuara katılmayacağını ve yeni araç tanıtımı yapmayacağını açıkladı.

Cenevre Otomobil Fuarı  Ferrarİ için güzel geçecek!

Yukarıda da dediğimiz gibi Lamborghini bu yıl fuara katılmayacağını açıkladı. Bunun arkasında yatan nedenin ise organizasyon içinde mini organizasyon yapan bu firmaların ağır faturalar ödemesi. Sırf mali açıdan negatif etkilendikleri gerekçesiyle DS, Ford, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Land Rover, Opel ve Volvo” gibi markalar 2019 yılında bu organizasyona katılmayı reddetti. Lamborghini’nin en önemli rakibi İtalyan otomobil devi Ferrari ise organizasyonda yer alacak. Rakibinin olmadığı ortamda tüm gözler elbette ki Ferrari’de olacak.

Son olarak fuarda çok sayıda elektirkli araç tanıtımı yapılacağını da ekleyelim.