Akıllı telefonlarda vergi müjdesi

OnePlus, 2021'de şimdiye kadar en hızlı büyüyen telefon üreticisi oldu!

Yayınlanan kararname ile yenilenmiş akıllı telefonlardaki vergi oranı yüzde 18’den yüzde 1’e indirildi. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Akıllı telefonlarda vergi müjdesi. Ülkemizde akıllı telefonların yüksek fiyatlara satıldığı zaten bilinen bir gerçek. ÖTV, KDV, TRT Payı derken dışarıda 100 euro olan telefonun ülkemizdeki fiyatı 3000 TL’yi geçiyor. Neyse ki yeni gelen düzenleme ile bir tık daha ucuza telefon almak mümkün olacak.

Alınan karara göre yenilenmiş telefonlardaki KDV oranı yüzde 18’den yüzde 1’e indirildi. Resmi gazetede de yer alan kararda şu satırlara yer verildi.

Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelik kapsamında en az bir yıl öncesine ilişkin data, ses ya da kısa mesaj kullanım trafiği bulunan kullanılmış cep telefonlarının yenilenmek ve sertifikalandırmak kaydıyla yenileme merkezi ve yetkili satıcılar tarafından “yenilenmiş ürün” garantisi verilerek satışında yüzde 18 olan KDV oranı yüzde 1’e düşürüldü.

t45t54t

Akıllı telefonlarda vergi müjdesi

Peki gelelim asıl soruya. Yenilenmiş telefondan kastedilen ne? Örneğin bozuk bir telefonu markaya verdiniz. Marka bu telefon yerine size tamamen yeni bir telefon gönderiyor. Sizin verdiğiniz telefonu da tamir ederek yenilenmiş cihaz olarak tekrardan satışa sunuyor.

Elbette burada telefonun kozmetik açıdan neredeyse sıfıra yakın bir konuma geldiğini de belirtmek gerekiyor. Yani yenilenmiş telefon sıfır görünümünde ikinci el cihazlar için kullanılan bir tabir diyebiliriz. Bakalım bu indirim gerçek anlamda fiyatlara yansıyacak mı? Bunu zamanla göreceğiz.

500 yıl sonra Dünya yaşanmaz hale gelecek: Bilim insanları açıkladı