Akıllı telefon alırken ne kadar vergi ödüyoruz?

akıllı telefon

#İŞBİRLİĞİ

Artık akıllı telefonlar gündelik yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda. Günümüzden bir 10 – 15 sene öncesine kadar, insanlar boş zamanlarının büyük bir çoğunluğunu PC ya da televizyon karşısında geçirirken, şimdilerde ise akıllı telefonlar ile vakit harcar oldu. Elbette bu teknolojinin gelişmesi sayesinde gerçekleşti. Zira çevremize baktığımızda akıllı telefon kullanımının da hızla arttığını görüyoruz.

Akıllı telefon fiyatları nereye gidiyor?

Günümüzde her bütçeye uygun bir akıllı telefon bulmak mümkün. Bugün bir teknoloji mağazasına gittiğinizde, 1000TL altı fiyata da 6000TL üstü fiyata da telefon almak mümkün diyebiliriz.

Peki aradaki uçurum neden bu kadar fazla? Amerika ve Avrupa ülkelerine baktığımızda, giriş segmenti bir model ile amiral gemisi sınıfına hitap eden bir model arasındaki farkın maksimum 500 – 600 dolar seviyelerinde olduğunu görüyoruz. Ülkemizde ise bu miktar neredeyse 2 – 3 katına çıkmakta. Peki bu durumun temel sebebi ne? Vergiler mi, yoksa üreticilerin Türkiye’deki fiyat politikası mı? İşte bu konuyu masaya yatırıyoruz.