Xiaomi kavisli 4K ekranlı telefonuna hazırlanıyor

Xiaomi CC11 Pro

Son gelen raporlara göre Xiaomi 4K OLED ekran kavisli bir telefon üzerindeki çalışmalarına devam ediyor. Şimdi cihaz için yeni görüntüler ortaya çıktı.

Sony tarafından dünyaya ilk kez Z5 Premium cihazıyla tanıtılan 4K telefonlar, bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Ancak, Xiaomi aksine bunlar aşağı yukarı genelde Sony’e ait modeller. Bu modellerin tam olarak benimsenmemesinin nedeni 4K ekranlardaki çılgın yoğun piksel sayısının, daha popüler QHD çözünürlüğü üzerinde neredeyse hiç fark edilmemesi gerçeğiyle açıklanabilir. 4K ekranların da oldukça güç tükettiği biliniyor. Artık standart 120 Hz yenileme hızıyla birleştiğinde, 2021’de bir 4K panel, pili her zamankinden daha fazla kullanılmış olacak.

Her neyse, yakında piyasaya sürüleceği iddia edilen Xiaomi cihazı 6.55 inç 4K (3840 x 2160) OLED ekrana sahip. Eğriliği, yukarıdaki resimde biraz fark edilir. Önde herhangi bir delik veya çentik izi yok gibi görünüyor, ancak bu, fotoğrafta ön tarafın zar zor aydınlatıldığı düşünüldüğünde hiçbir şey ifade etmiyor.

Telefon, birçok kişi tarafından Xiaomi CC11 Pro olarak lanse ediliyor. TENAA’da listelenen bir diğer şaşırtıcı özellik ise Samsung Galaxy S8 ile tanıtılan ancak hiçbir zaman ana akım haline gelmeyen “iris tanıma” özelliğidir.

Cihazın bilinen diğer özellikleri arasında 16 GB’a kadar RAM ve 512 GB depolama desteğine sahip 4.500 mAh pil yer alıyor. Liste işlemciyi belirtmese de, 2.4GHz hızında çalışacağını öğreniyoruz. Telefonun boyutları Xiaomi Civi ile neredeyse aynı ve 158.34×71.5×6.98 ölçülerinde. Sadece 166 gram boyutuna göre oldukça hafif.

Xiaomi

Bununla birlikte, TENAA çok güvenilir olsa da, iddia edilen CC11 Pro ile ilgili olarak bahsedilen bazı özelliklerin yanlış olabileceğini burada belirtmekte fayda var. Ayrıca Civi’nin bir pro/plus varyantı hakkında henüz bir belirti de yok. Bu nedenle, hepsini bir tutam tuzla almanız tavsiye edilir.

Dürüst olmak gerekirse, listelenen özellikler biraz uzak görünüyor. Ancak Xiaomi gerçekten böyle bir şeyi doğru fiyata çekmeyi başarırsa, bunun için çok az rekabet olacaktır.

Honor yeni katlanabilir akıllı telefon patenti aldı