Akıllı telefonlar oyun sektörünün yeni baş tacı oldu!

Samsung akıllı telefonlar

Şu sıralar ne bilgisayar ne de konsol oyunları mobil cihazlardaki oyunlar kadar kazandırmıyor. Öyle ki akıllı telefonlar için çıkan F2P yapımlar rekor üzerine rekor kırıyor.

Akıllı telefonlar oyun sektörünün yeni baş tacı oldu! Oyun dünyasında canlı canlı tarihi bir döneme tanıklık ediyoruz. Belki de bu gördüklerimiz bir devrin sonu bile olabilir. Neyden mi bahsediyoruz? Tabi ki oyun dünyasındaki liderliğin mobil platformlara yani dolayısıyla da akıllı telefonlara geçmesinden.

Xiaomi, yeni Mi 12S Ultra amiral gemisi akıllı telefonuyla fark yarattı

Oyun dünyasını analiz eden Newzoo isimli şirket tarafından paylaşılan verilere göre, oyun oynamak için bir platformu tercih eden oyuncuların %53’ü mobil platformları tercih ediyor. Bunun anlamı, artık oyun oynamak için akıllı telefonları tercih edenlerin sayısı, bilgisayar ve konsolları tercih edenlerin toplamından bile büyük. Üstelik bu daha başlangıç.

Yapılan araştırmalara göre, akıllı telefonların pazar payının büyük bir ivmeyle arttığı, bununla birlikte özellikle pandeminin bitmesiyle birlikte pc ve konsolların payının ise düşüşe geçtiği tespit edildi. Bu durumda, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde oranlarda çok ciddi bir orantısızlık görebiliriz.

Yurtdışı akıllı telefonlar

Akıllı telefonlar oyun sektörünün yeni baş tacı oldu!

Oyun sektöründeki bu duruma biraz da tutarlar yönünden bakacak olursak. Şirket tarafından yapılan araştırmalara göre mobil oyunların 2022 yılındaki toplam geliri 90 milyar doların üzerinde. Bu paranın 18 milyar dolarını ise, Call of Duty Mobile, PUBG ve Genshin Impact sayesinde bu oyunları geliştiren firmalar kazandı.

KGFHNGF

Buradan çıkan sonuç ise, oyun severlerin aslında isteseler de istemeseler de bugünlerde bir döneme şahitlik ettiğidir. Kim bilir belki de bundan birkaç sene sonra bilgisayar ya da konsollardan oyun oynayanlar “old” olarak isimlendirilmeye başlanabilir.

Huawei Watch GT Cyber ortaya çıktı