Akıllı telefon satışları yüzde 9 düştü

Türkiye'de tercih edilen telefon

Canalys tarafından yayınlanan son rapora göre akıllı telefon satışları yüzde 9 düştü. Ayrıca Samsung ve Apple arasındaki rekabette de son durum belli oldu.

Pazar araştırma şirketi Canalys tarafından yayınlanan son rapor, akıllı telefon pazarı için endişe verici bir tablo çiziyor. Çünkü Canalys tarafından yayınlanan rapor, 2022’nin ikinci çeyreğinde, bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla telefon satışlarının yüzde 9 düştüğünü gösteriyor.

Akıllı telefon pazarının zirvesinde Samsung yer almaya devam ediyor. Güney Koreli teknoloji devinin pazar payı yüzde 21. Onun hemen arkasından Apple geliyor. Amerikalı teknoloji devinin pazar payı ise yüzde 17.

Akıllı telefon satışları 2022 yılında %9 düştü

Her ne kadar rakamlara bakıldığında Samsung, Apple’ın önünde gibi görünse de aslında iki telefon üreticisinin lider oldukları alanlar oldukça farklı. Çünkü iPhoneların gördüğü yoğun ilgi sayesinde Apple, amiral gemisi akıllı telefonları söz konusu olduğunda lider konumda. Samsung ise Galaxy A serisi gibi orta segment ürünleri sayesinde çok daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşıyor. Samsung’un liderliği daha çok orta segment ve giriş seviyesi ile sınırlı.

Canalys tarafından yayınlanan rapora göre son dönemde tüm dünyada etkileri hissedilen ekonomik duraklama sebebiyle daha düşük maliyetli telefonlara olan ilgi artmış durumda. Bu yüzden önümüzdeki dönemde Galaxy A serisinin ve Samsung’un diğer uygun fiyatlı telefonlarının oldukça iyi satış rakamlarına ulaşması bekleniyor.

Canalys’in raporunda dikkat çeken bir diğer madde de son dönemde sıkça gündeme gelen stok ve tedarik sorunları ile ilgili. Canalys bu sorunların yavaş yavaş ortadan kalktığını söylüyor. Ancak bunun sebebi sadece tedarik sorunlarının çözülmüş olması değil. Ayrıca akıllı telefon pazarında talep de düşmüş durumda. Akıllı telefon üreticilerinin yaklaşan tatil sezonunda satışlarını arttırmak için pazarlama bölümüne ayırdıkları bütçeleri arttırmaları bekleniyor. Bu stratejinin nasıl sonuç vereceğini ise zaman gösterecek.

Netflix 1 milyon abone daha kaybetti