Akıllı telefon satışları dibi gördü!

Xiaomi, yeni Mi 12S Ultra amiral gemisi akıllı telefonuyla fark yarattı

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi konumunda olan Çin’de işler kötü gitmeye başladı. Bu durumun yeni belirtisi ise akıllı telefon satışlarındaki gerileme oldu.

Akıllı telefon satışları dibi gördü! Çin gerek üretim, gerekse de tüketim anlamında dünyanın en önemli ülkesi. Her ne kadar ekonomik büyüklük sırasında Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra ikinci sırada gelse de, bu ülkenin tüketim kabiliyetiyle yarışabilecek başka bir ülke daha bulunmuyor. Zaten Çin’in dünyada en çok akıllı telefon satışının gerçekleştiği ülke olması da, bu durumun bir göstergesi.

Avrupa akıllı telefon pazarı için yayınlanan rapor şaşırttı

Ancak işler Çin için bile kötü gitmeye başlamış gibi görünüyor. Bir kamu kurumu tarafından yapılan araştırmalara göre, Çin’de yıl başından 31 Ağustos 2022 tarihine kadar toplam 175,1 milyon adet telefon satışı gerçekleşti.

Türkiye'de tercih edilen telefon

Akıllı telefon satışları dibi gördü!

Her ne kadar bu sayı muazzam bir başarı gibi görünse de, işin aslı hiç de öyle değil. Nitekim geçtiğimiz yılın 1 Ocak – 31 Ağustos verilerine baktığımız zaman, satış adetinin bu yıla göre %22,9 oranında daha yüksek olduğu anlaşılıyor.

Yurtdışı akıllı telefonlar

Öte yandan bu gerilemenin durması gibi bir şey de söz konusu değil çünkü analize dahil edilen son ay olan Ağustos’ta bile satışlar %21,9 oranında gerilemiş. Tabi bu durum akıllı telefon üretimini de diğer ülkelere gerçekleştirilecek ihracatı da önemli ölçüde etkileyecektir. Tabi Çin gibi bir ekonominin bile zor zamanlardan geçiyor olması, daha mütevazi ülkelerin durumlarının çok daha kötü olabileceğini anlamak açısından önemli.

ABD Huawei ambargosu konusunda ısrarcı