Tim Cook, iPhone Xs için Çin’e gitti!

apple 1

Apple CEO’su Tim Cook, kötü giden iPhone Xs ve Xs Max satışları sonrasında soluğu Çin’de aldı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Akıllı telefon üreticilerinin genel olarak hükmetmek istedikleri iki pazar var. Bunlardan birisi Çin, diğer ise Hindistan. Çünkü bu iki ülke neredeyse tüm dünya nüfusunun 3’te 1’ine ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla bu pazarda zirveye oynayan bir üreticinin, kolay kolay sırtı yere gelmeyecektir.

Nitekim Apple da bu pazarların ne derece önemli olduğunun bilincinde. Fakat gerek Çin’de, gerekse de Hindistan’da rekabet hat safhada. Durum böyle olunca, Apple’ın premium segmentindeki cihazları bu ülkelerde pek rağbet görmüyor.

Bir de tüm bunların üzerine Trump’ın Çin’e karşı olan tutumunu düşündüğümüzde, ABD’li bir şirketin Çin pazarında üst sıralara oynaması hayli güç bir hal alıyor.

Düşük iPhone satışları Tim Cook’u harekete geçirdi

Durumun farkında olan Tim Cook, iPhone Xs ve Xs Max satışlarının çok düşük seyretmesinden ötürü soluğu Çin’de aldı. Burada hükümetten önemli isimlerle görüşen Cook, Çin’e yapılması düşünülen yatırımlardan bahsetti.

iPhone Xs ve Xs Max’ın fiyatından ötürü düşük satış rakamlarında kaldığını kabul eden Apple CEO’su Çin’de rekabetin hayli yorucu olduğunu söyledi. Satış rakamlarını arttırmak için gerekli girişimlerin yapılacağını belirten Cook, Tsinghua Üniversitesi İktisat ve Yönetim Okulu’nda da bir toplantıya katıldı. Fakat Apple CEO’sunun katıldığı bu toplantının içeriği ile ilgili bir bilgi paylaşılmadı.

Dünyanın ilk 4 ana kameralı telefonu Galaxy A9 2018 tanıtıldı