Akıllı telefon fiyatlarına vergi indirimi!

Sony Xperia 1 III akıllı telefonu, kamerasıyla çığır açacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan bir açıklama, telefon fiyatlarına vergi indirimi mi geliyor sorusunu ortaya çıkardı.

Akıllı telefon fiyatlarına vergi indirimi! Bildiğiniz gibi ülkemizdeki teknolojik ürün fiyatları bir hayli yüksek. Bunda yükselen döviz kurunun yanı sıra artan maliyetler ve ülkemizde uygulanan yüksek vergi oranlarının da payı büyük. İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon programında bu konu bir genç tarafından gündeme getirildi. Genç Cumhurbaşkanına yönelik “Teknoloji ile oldukça iç içeyiz. Fakat şu anda bilgisayar, telefon gibi ihtiyaçlarımızı karşılamak maliyetli. Bu konuda bizlere destek müjdesi verir misiniz? Böyle bir çalışma var mı? Vergi oranlarında bir düşüş gerçekleşebilir mi?” şeklinde bir soru yöneltti.

Akıllı telefon fiyatlarına vergi indirimi

Akıllı telefon fiyatlarına vergi indirimi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu soruyu resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşarak yanıtladı. Erdoğan, “Trabzon’daki buluşmamızda bir gencimiz, teknoloji ürünlerine erişimi kolaylaştıracak bir düzenleme istedi. Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile bir çalışma yapacağız ve inşallah bu konuda adımı atacağız.” ifadelerini kullandı. Bu da akıllara acaba teknolojik ürün fiyatlarına vergi indirimi mi geliyor sorusunu getirdi. Sürecin nasıl işleyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz fakat telefon fiyatları için vergi indirimi gelme ihtimali hiç de düşük değil.

Özellikle çağımızda teknolojik ürünlere olan erişim oldukça değerli. Eğitimden araştırmaya kadar pek çok şeyi bu cihazlar yardımıyla yapıyoruz ve bu cihazlar artık lüks olmaktan çıktı. Dolayısıyla da teknolojik ürünler için yapılacak olan vergi indirimleri, gençleri biraz da olsa sevindirebilir.

Bitcoin için en kötüsü geride kaldı!