Türkiye’de akıllı telefon kiralama dönemi başladı!

telefon

Türkiye’de maalesef ki akıllı telefon kiralama dönemi başladı. Artık otomobiller gibi akıllı telefonlar da kiralanabilecek. Fiyatları 7.500 TL’yi bulan akıllı telefonların kiralanma döneminin başlaması ülke için pek iç açıcı değil.

Türkiye ekonomisinde ve dolar kurundaki çalkalanmalar, A’dan Z’ye tüm ürün gamını yüzde 40 gibi ciddi bir zam olarak vurmuştu. En çok elektronik ürünleri etkileyen bu zamlar, akıllı telefon fiyatlarında şimdilik 7.500 TL’yi görmemize neden olmuştu. 2018 bitmeden akıllı telefonlarda 9.000 TL hatta 10.000 TL bandını göreceğimiz günler gelecek.

Akıllı telefon kiralama dönemi başlıyor!

Fiyatlardaki bu anormal artış, maalesef ki ülkemizde akıllı telefon kiralama döneminin başlamasına neden oldu. Haber Türk‘te yer alana habere göre; artık otomobiller gibi akıllı telefonlar da kiralanabilecek. Aylık olarak kiralanacağı söylenen akıllı telefonları, henüz kimlerin kiralama gibi gaflette bulunacağı bilinmiyor.

iPhone Xs Plus Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

Vatandaşların iPhone X’a 7.499 TL vererek erişememesi, bu tip pahalı modelleri deneme amaçlı kiralanmasına çok büyük teşvik edeceği ortada. Ancak yine de akıllı telefon fiyatlarındaki bu artışın kiralama opsiyonunun önünü açması çok üzücü bir durum.

akıllı telefon kiralama

Keşke herkesin gelir düzeyi yeni çıkan teknolojileri satın almaya yetebilse. Bir dönem sözde zenginlik belirtisi olan iPhone, 2018 sonunda gerçekten zenginlerin erişebileceği bir model olacak.